13. srpna 2008 • 14:32

Čínská tanečnice už nebude chodit

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tanečnice, která se těžce zranila při nácviku slavnostního zahájení olympijských her v Pekingu, zůstane zřejmě už navždy odkázana na pomoc druhých.



Oznámil to čínský tisk, který o nehodě informoval až dva a půl týdne poté, co se stala, píše agentura AP.

Šestadvacetiletá Liou Jen považovaná za jednu z nejlepších čínských tanečnic se zranila 27. července, kdy při nácviku na olympijském stadionu Ptačí hnízdo spadla z tři metry vysokého pódia.

Vzápětí se podrobila šestihodinové operaci, ale podle listu The Shanghai Morning Post, který cituje lékařské zdroje, už nikdy nebude schopná bez pomoci chodit.

Zranění Liou Jen potvrdil mluvčí pekingského organizačního výboru Wang Wej, ale ochrnutí tanečnice odmítl potvrdit nebo vyvrátit.

"To je velmi soukromá otázka," řekl. "Pokud vím, byla vážně zraněná, ale nejsem si jistý, jestli je paralyzovaná nebo ne. Stále zůstává v nemocnici," dodal.

Podle listu The Yangtze Evening News navičovala Liou sólo, které mělo být součástí pasáže úvodního ceremoniálu her s názvem Hedvábná stezka.

Liou se prosadila mezi nejlepší čínské tanečnice a v roce 2004 zvítězila v celonárodní soutěži.

Zpoždění při zveřejňování podobných zpráv není v Číně nijak neobvyklé. V letošním roce si pekingští oficiální činitelé například dali na čas, než potvrdili úmrtí šesti dělníků, kteří zahynuli při neštěstí při stavbě jednoho z pekingských olympijských sportovišť.

Články odjinud


Články odjinud