4. ledna 2012 • 23:37

Kanoisté Radoň a Dvořák jsou Posádkou roku 2011

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Radoň a Filip Dvořák se stali Posádkou roku v anketě Kanoista roku 2011, kterou vyhlásila sekce rychlostní kanoistiky Českého svazu kanoistů na slavnostním večeru v pražském hotelu Pyramida.



Posádka roku 2011 a Trenér roku. Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák (vlevo), pózují s trenérem Liborem Dvořákem při vyhlášení Kanoisty roku 2011 v pražském hotelu Pyramida.
Posádka roku 2011 a Trenér roku. Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák (vlevo), pózují s trenérem Liborem Dvořákem při vyhlášení Kanoisty roku 2011 v pražském hotelu Pyramida.

Kanoisté Radoň a Dvořák zvítězili v nejprestižnější části ankety s náskokem 16 bodů před posádkou čtyřkajaku Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil a Jan Štěrba. Obě tyto lodě zajistily na loňském mistrovství světa v maďarském Szegedu Česku účastnická místa v kategoriích C2 1000 metrů a K4 1000 metrů pro olympijské hry 2012 v Londýně.

Hlasující trenéři a funkcionáři oddílů zvolili Kanoistou roku Lukáše Korandu, stříbrného z MS v Szegedu a bronzového z evropského šampionátu v srbském Bělehradu. Obě medaile získal Koranda na tratích 5000 metrů.

Ženám dominovala Anna Adamová, jejíž největším loňským úspěchem bylo třetí místo na mistrovství světa v maratonu, které podpořila ještě bronzem v závodě Světového poháru na trati 5000 metrů v Račicích.

Kajakářem roku se stal Daniel Havel, a to přestože kvůli zranění chyběl v sestavě čtyřkajaku, který se kvalifikoval do Londýna.

Nejlepším trenérem dospělých je Libor Dvořák, který stojí za postupem posádky C2 na olympiádu.

Juniorští mistři světa i Evropy 2011 – kajakář Josef Dostál a kanoista Martin Fuksa – se podělili o titul Junior roku. Zlaté medaile jim pomohly ke druhému a třetímu místu v anketě Juniorský sportovec roku 2011.

Zvláštní cenu výboru sekce rychlostní kanoistiky získala posádka čtyřkajaku Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil a Jan Štěrba za postup na olympijské hry 2012 v Londýně.

„Je to příjemná tečka za vydařenou sezonou. A potěší o to víc, protože jde o naše první takové ocenění,“ uvedl Jaroslav Radoň, který získal s Filipem Dvořákem titul Posádka roku. „Ač to může znít jako klišé, skutečně je to čest,“ doplnil Filip Dvořák a oba shodně dodali: „A je to také motivace pro další práci a příští rok. V něm se pokusíme tento titul obhájit. Aby se nám to podařilo, zřejmě nezbude než získat v Londýně medaili. Ale to je koneckonců náš cíl.“ V podobném duchu mluvil také Trenér roku – Libor Dvořák, kouč posádky a také otec Filipa. „Přestože to pro mě není osobně důležité, doufáme, že příští rok s kluky uděláme všechno proto, abychom tyto pozice obhájili, aby nás prostě v anketě museli opět volit,“ uvedl Libor Dvořák, který stejně jako všichni dospělí ocenění získal soudek Plzeňského Prazdroje. „Budeme se mi hodit již o víkendu na lyžařské Jizerské padesátce, kterou pojedu. Dokonce uvažuji, že je zabavím i svěřencům,“ poznamenal s nadsázkou trenér Libor Dvořák.

„Jsem rád, že se sekci rychlostní kanoistiky podařilo obnovit vyhlašování Kanoisty roku a po loňském ročníku mě těší, že se anketa posunula ve všech směrech k lepšímu. Však i samo prostředí v hotelu Pyramida svědčí o tom, že se řadíme k vyspělým sportům a dokážeme vlastní závodníky náležitě ocenit,“ poznamenal reprezentační trenér Martin Doktor a k výsledkům ankety doplnil: „Pořadí mě nepřekvapuje, většinou jsem ho takto předpokládal. Jen jsem si nebyl jistý, jak dopadne kategorie Junior roku, když máme dva mistry světa i Evropy a oni to vyřešili zřejmě nejlépe jak šlo sami hlasující.“

Dán Ole Thorp přivezl pádlovací trenažéry Dansprint, na kterých se poprvé v republice uskutečnil exhibiční závod. Utkali se v něm olympijští vítězové Martin Doktor (C1 500 i 1000 metrů na OH 1996 v Atlantě) a Robert Změlík (desetiboj na OH 1992 v Barceloně). Změlík na takovém zařízení seděl poprvé a prokázal sportovní talent a především sílu. S Doktorem sice samozřejmě prohrál, ale na dvousetmetrové trati jen o 29 setin sekundy. „Nečekal jsem, že to bude tak náročné, ale snad mi to aspoň trochu šlo,“ poznamenal Změlík s úsměvem.

Výsledky ankety Kanoista roku 2011
Posádka roku:
1. Jaroslav Radoň, Filip Dvořák 40 hlasů, 2. Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil, Jan Štěrba 24 hlasů, 3. Ondřej Horský, Jan Štěrba (všichni Dukla Praha) 8 hlasů.


Kajakář roku: 1. Daniel Havel (Dukla Praha) 27 hlasů, 2. Josef Dostál (KVS Praha/Dukla Praha) 23 hlasů, 3. – 4. Jan Štěrba (Dukla Praha) a Petr Jambor (USK Praha) 11 hlasů.

Kanoista roku: 1. Lukáš Koranda (USK Praha) 31 hlasů, 2. Martin Fuksa (Nymburk/Dukla Praha) 26 hlasů, 3. Jaroslav Radoň (Dukla Praha) 14 hlasů.

Kajakářka roku: 1. Anna Adamová (Dukla Praha) 39 hlasů, 2. Jana Blahová (Sokol Hradec Králové) 16 hlasů, 3. Jana Šebestová (Dukla Praha) 13 hlasů.

Junior/ka roku: 1. – 2. Josef Dostál (KVS Praha/Dukla Praha) a Martin Fuksa (Nymburk/Dukla Praha) 31 hlasů, 3. Jakub Špicar (Nymburk/Dukla Praha) 15 hlasů.

Trenér dospělých: 1. Libor Dvořák 26 hlasů, 2. Karel Leština (oba Dukla Praha) 14 hlasů, 3. Josef Fuksa (Nymburk) 11 hlasů.

Trenér mládeže: 1. Josef Fuksa 20 hlasů, 2. Petr Fuksa (oba Nymburk) 13 hlasů, 3. Lucie Radoňová (KVS Praha) 12 hlasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud