14. dubna 2015 • 14:11

Cimrmanovský herec Brukner pomáhá kanoistům lovit medaile

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cimrmanovský herec Petr Brukner účinkuje v televizním spotu, který bude v České televizi lákat na evropský šampionát v rychlostní kanoistice, který v Račicích začíná za dva týdny. Jeho role? Rybář, který loví medaile.



Místo tréninkového volna, strávily opory kanoistické reprezentace studené a větrné dopoledne u vody. Esa si zahrála v reklamě na evropský šampionát, který na kanálu v Račicích začíná už 30. dubna.

„Byla to nová zkušenost. Když máme výsledky, tak je třeba něco té kanoistice dát. Je to něco jako před olympijskými hrami. Dneska jsme měli mít den volna a trávíme ho tady, ale je to zaměstnání a musíme dělat i tohle, takže to tragédie není,“ usmívá se Jaroslav Radoň z české deblkánoe.

„A kdy si můžete pokecat s někým od Cimrmanů!“ doplňuje ho parťák Filip Dvořák.

Dlouholetý člen divadla Járy Cimrmana Petr Brukner účinkuje tentokrát jako rybář, který v račičckém kanále loví medaile. Reprezentanti ale musí kvůli nim ještě ve skutečnosti zvládnout poslední týdny přípravy, které jim po návratu ze soustředění ve Spojených státech komplikuje studené počasí v Česku.

„V Americe jsem jezdil v tílku, občas bez trička. Kdybych to udělal tady, tak asi zmrznu a vytáhnou mě z vody modrýho…“ usmívá se kajakář Josef Dostál. „Tady je to samozřejmě na dlouhý triko a někdy i na dvě. Není to moc příjemný. Když prsty mrznou, ve sprše to pak pěkně bolí, když rozmrzají…“

Na šampionátu bude patřit česká výprava k těm nejsilnějším. Šanci na medaili má čtyřkajak, singlkajakář Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa i deblkánoe Radoň – Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud