27. září 2013 • 12:31

Nevšední dražba v Chomutově: K mání bude i kráska Baumrtová

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

České plavecké hvězdy v čele se Simonou Baumrtovou a Petrou Chocovou budou dnes večer předmětem dražby. Zájemci si je za vyvolávací cenu 10 000 korun mohou koupit do exhibiční štafety, jejíž výtěžek půjde na provoz plaveckého klubu v Chomutově. Dražit bude i hokejový mistr světa a manažer Litvínova Robert Kysela.



Originální nápad oživí Velkou cenu Chomutova, skvěle obsazený plavecký mítink, který se koná v sobotu a v neděli. V pátek v 18 hodin v chomutovském Globusu můžou zájemci získat do svého týmu hvězdné plavce Simonu Baumrtovou a Petru Chocovou nebo třeba nadějné juniory Jana Micku a Tomáše Plevka.

„Vyvolávací cena je deset tisíc,“ vysvětluje ředitel závodu Jaroslav Jezbera. „Zájem o ně určitě bude. Manažer litvínovských hokejistů Robert Kysela přijede, slíbil, že bude plavat sám a budou plavat i hráči.“

V každé z exhibičních štafet nastoupí dva amatéři, kteří poplavou 50 metrů kraul, a dva profesionálové, které čeká 100 metrů volný způsob. Chomutovský klub, jehož esem je finalistka mistrovství světa Simona Baumrtová, získá díky příspěvkům prostředky na svou činnost.

„Je to něco jiného než klasické plavání. Všichni se snaží přitáhnout sponzory. Pro náš oddíl to bude mít efekt a budou vidět i dobré výkony,“ říká Jezbera.

Exhibice by se měla konat v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne. Celý víkend poběží program Velké ceny, kde se ukážou špičkoví reprezentanti.

„Simča má zálusk na překonání českých rekordů na 200 metrů motýlek a 200 metrů kraul,“ láká Jezbera.

Češka Simona Baumrtová patří k nejhezčím plavkyním na světě.
Češka Simona Baumrtová patří k nejhezčím plavkyním na světě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud