15. ledna 2011 • 05:00

Pohřeb plavce Palatky: Sbohem, šampione!

Autor: Pavel Ryšlink (Blesk)
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílá rakev se ztrácela v záplavě věnců a květin, v obřadní síni prostějovského krematoria nebylo k hnutí. Davy kamarádůu, spolužáků a sportovců se včera odpoledne spolu s rodiči a příbuznými přišly rozloučit s juniorským reprezentačním plavcem Ondřejem Palatkou (†18), který tragicky zahynul v neděli na trati mezi Prostějovem a Vrahovicemi.



Blesk.cz

Průvod plačících mládenců a děvčat, který před obřadem kladl květiny k rakvi, nebral konce. Aby se všichni smuteční hosté do obřadní síně vešli, byl mimořádně otevřen i její balkon.

„Byl zlatíčko rodičů. Jeho život naplňovalo plavání, jeho velikou láskou však byla jeho rodina. Měl maturovat a vystoupat na vrcholky úspěchů, před nimiž stál,“ řekla v krátké smuteční řeči obřadnice.



Na poslední cestu pak Ondřeje vyprovodila píseň We Are The Champions od skupiny Queen, která chvílemi pro pláč a vzlykání přítomných ani nebyla slyšet. „K tomu není co říct. Byl to fajn kluk, bezva kamarád. To, co se stalo, je hrůza,“ řekli Blesku po obřadu kamarádi, kteří ze sebe byli schopni vypravit alespoň pár slov.

Ondřej Palatka zahynul v neděli 9. ledna večer pod koly vlaku na trati mezi Prostějovem a Vrahovicemi, kudy si krátil cestu. Policisté případ ještě neuzavřeli, s největší pravděpodobností šlo o nešťastnou náhodu.



Obřadní síň prostějovského krematoria byla zcela zaplněna. Uprostřed zarmoucení rodiče.
Obřadní síň prostějovského krematoria byla zcela zaplněna. Uprostřed zarmoucení rodiče.

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud