23. srpna 2015 • 11:11

Paráda! Šváb vybojoval pro Česko na MS další olympijské místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Filip Šváb nečekaně vybojoval pro Českou republiku účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro, když obsadil ve finále sprintu na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Miláně osmou příčku.



Dvaatřicetiletý Šváb získal místo pro Rio díky finálové účasti, k jeho potvrzení však potřeboval závod dokončit. Pomohla mu redukce pořadí, neboť dva finalisté startují v Itálii i na deblkajaku a už jednu účast na olympiádě pro svoji zemi získali.

"Do osmého místo byla kvóta jasná, kdybych byl devátý, asi by to ale taky vyšlo. Takhle je to ale jistota," řekl nadšený Šváb novinářům.

"Před mistrovstvím jsem o něčem takovém ani nepřemýšlel. Říkal jsem si, že kdybych byl v béčku (B-finále), tak je to super," radoval se Šváb. Příští rok bude muset svůj start v Riu potvrdit v domácích kontrolních závodech. "Je lepší se o to poprat doma než venku. Přece jen to bude snazší," uvedl.

O účast na olympiádě budou dnes v Miláně bojovat ještě deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák a čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba na kilometru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud