18. srpna 2009 • 16:25

Jachtařka Šmídová už dcerce zamluvila loď

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jachtařka Lenka Šmídová je přes tři týdny matkou dcery Viktorie a už se těší, až se bude moci vrátit k pohybu. "Nejvíce mi chybí sportování jako takové," řekla stříbrná olympijská medailistka z Atén na dnešním setkání s novináři v Praze.



Šmídová zopakovala, že by se chtěla za tři roky dostat na olympiádu v Londýně. K tréninku se tak vrátí přibližně za rok a doufá, že obnoví spolupráci s Lenkou Mrzílkovou, se kterou loni na olympijských hrách v Pekingu skončily ve dvouposádkové třídě 470 sedmé. "Návrat plánuji zhruba za ten rok, rády bychom začaly příští léto," plánuje Šmídová.

Zatím netuší, jak bude zvládat mateřství a vrcholový sport. Podle zkušeností z prvních týdnů to bude těžké. "Přiznám se, že jsem nečekala, jak to je opravdu náročný. Jestli by to mělo být těžké jako teď, tak potěš pánbůh, ale šestinedělí je nejtěžší, a doufám, že to bude měsíc od měsíce snazší a pak to skloubit nějakým způsobem půjde," řekla.

Sice uvažovala i o jiné lodní třídě, ale nejspíše zůstane u čtyřistasedmdesátky. "Zvažovala jsem víceposádkovou třídu, ale není se s kým spojit, nejsou dvě další české jachtařky, které by byly ochotné a schopné se ke mně přidat. Navíc je málo času a nevidím jinou cestu než využít zkušeností z dvouposádkové lodi," řekla.

Malá Viktorka se při rozhovoru své matky s novináři hlasitě dožadovala pozornosti. Jako každé novorozeně potřebuje, aby se svět točil kolem ní. "Všechno, co si řekne, tak musím následovat, jak to bývá," přitakala Šmídová. V noci toho prý moc nenaspí. "Viktorka je z té půlky zlobivějších, nespavějších," usmála se jachtařka.

Viktorka už má zarezervovanou i svoji první loď ve třídě Optimist. Na té začínají děti zhruba od šesti let. "Je od Václava Novotného, jehož syn právě skončil, tak mi psal sms, že mi tu loď zarezervuje," řekla Šmídová a dodala: "Zdá se mi to trošku brzy. Za šest let bude jiná technologie a úroveň lodí někde jinde, takže možná i odmítnu."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud