20. června 2010 • 16:46

Hilgertová se synem vybojovali v Troji stupně vítězů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Dvojnásobný medailový úspěch si dnes v závodě Světového poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji mezi kajakáři připsala rodina Hilgertových. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová obsadila třetí místo, její syn Luboš byl mezi kajakáři druhý. Z vítězství se radovali Němka Jasmin Schornbergová a Daniele Molmenti z Itálie.



Dvaačtyřicetiletá Hilgertová přitom do finále postoupila až desátým časem a startovala v něm jako první. Přestože se po jejím dojezdu nezdálo, že si připíše na konto další úspěch, dočkala se ho.

Soupeřky totiž kazily více než obvykle a samotná Hilgertová byla nakonec překvapena z třetího místa. Pomohly jí k tomu i nezvyklé problémy slovenské vítězky semifinále Jany Dukátové, které při závodu spadl kryt otvoru na lodi.

"Nejsem nadšená ani zklamaná. Nebyla to tak špatná jízda, i když jsem se nevyvarovala menších chyb. Chybovaly ale i soupeřky a nakonec to dopadlo takhle," řekla Hilgertová, která se stala nejstarší medailistkou v historii SP.

Luboš Hilgert ve finále slalomu kajakářů v Praze
Luboš Hilgert ve finále slalomu kajakářů v Praze

V té chvíli ještě nevěděla, že ji poprvé v kariéře ve světové konkurenci překoná syn Luboš, neboť finále kajakářů celý program SP uzavíralo. Třiadvacetiletý Hilgert obsadil v semifinále čtvrté místo a ve finále se posunul na druhou příčku. Poprvé v životě tak při SP vystoupil na stupně vítězů.

"Mámin závod jsem moc nesledoval, ale viděl jsem, že nic moc nejela, takže jsem si říkal, že to asi budu muset zachraňovat já. Pak jsem ale koukal, jak dopadla a říkal jsem si, že by to bylo super, kdybychom se potkali na stupních vítězů. Byly to ale spíše odvážné sny," řekl Hilgert, jenž si dnes definitivně zajistil start na mistrovství světa.

Ve finále se představili ještě dva čeští reprezentanti. Irena Pavelková i Vavřinech Hradilek byli pátí.

První díl Světového poháru ve vodním slalomu v Praze:
K1 muži:
1. Molmenti (It.) 92,62 (0 trest. sekund), 2. Hilgert (ČR) 94,02 (0), 3. Kurt (Švýc.) 94,68 (0), ..5. Hradilek 96,82 (2), 22. Přindiš (oba ČR) vyřazen v semifinále.
K1 ženy: 1. Schornbergová (Něm.) 109,05 (0), 2. Pennieová (Brit.) 109,16 (2), 3. Hilgertová 109,79 (2), ...5. Pavelková 111,70 (2), 18. Řihošková (všechny ČR) vyřazena v semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud