27. listopadu 2010 • 11:18

Plavec Fučík v českém rekordu vyhrál rozplavbu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavec Tomáš Fučík vyhrál v novém českém rekordu 53,82 sekundy rozplavby polohového závodu na 100 metrů na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Eindhovenu. Pětadvacetiletý reprezentant se poprvé dostal pod hranici 54 vteřin, jeho předchozí rekord z loňského prosince měl hodnotu 54,10.



Fučík o třináct setin sekundy předčil Němce Markuse Deiblera, který ve čtvrtek získal zlato na polohové dvoustovce. Světový rekordman a devítinásobný mistr Evropy v této disciplíně Peter Mankoč ze Slovinska obsadil v rozplavbách třetí místo v čase 54,13.

Přímo do odpoledního finále závodu na 200 metrů motýlek se probojoval Jan Šefl. V rozplavbách obsadil třetí místo s minimální ztrátou na nejrychlejšího Francouze Christopha Lebona a druhého Dinka Jukice z Rakouska. Finále poplave i ženská polohová štafeta, která postoupila jako osmá.

Do semifinále znakařské padesátky postoupila Simona Baumrtová. Den po čtvrtém místě z dvojnásobné trati skončila v rozplavbách devátá. Alžběta Řehořková ani Markéta Strapková na této trati neuspěly.

V semifinále závodu na 100 metrů prsa bude startovat Petra Chocová, v rozplavbách sedmá. Na poloviční mužské trati postoupil dvanáctý Petr Bartůněk. Naopak Lenka Jarošová na motýlkářské stovce skončila na 24. místě a semifinále bude bez ní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud