30. dubna 2011 • 18:52

Prostějovské volejbalistky získaly třetí titul za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova potřetí za sebou vyhrály extraligu. Ve finále play off zdolaly svěřenkyně trenéra Miroslava Čady Olomouc 3:0 na zápasy, v posledním duelu dnes doma zvítězily 3:1.



Prostějov tak letos splnil všechny cíle: vedle zkompletování mistrovského hattricku získal Český i Česko-Slovenský pohár, vyhrál Středoevropskou ligu a postoupil ze základní skupiny Ligy mistryň. Se soupeřem z domácí soutěže tým neprohrál od dubna 2009, kdy v druhém finále extraligy podlehl Brnu v pěti setech.

Hanácká finálová série měla očekávaný průběh. Po úvodním jednoznačném duelu v Prostějově olomoucké hráčky ve své hale sebraly hvězdnému rivalovi set, což se jim sice povedlo i dnes, avšak v rozhodujících okamžicích byly favoritky razantnější a přesnější.

Zlom ve vyrovnaném utkání nastal v polovině třetí sady, kterou nakonec Prostějov vyhrál osmibodovým rozdílem, a čtvrté dějství pak už proměnil ve svou exhibici (25:7).

Prostějovský kádr, poskládaný pro evropské soutěže, tak mohl poprvé slavit mistrovský titul doma. V obou předchozích případech zakončil finále výhrou v Brně.

Oba extraligoví finalisté na sebe narazili i v únorovém finále Českého poháru, v němž Prostějov v olomoucké hale vyhrál 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud