4. července 2013 • 12:56

Rychlý konec! Kiki a Maki prohrály na MS s volejbalistkami z Vanuatu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vypadly na mistrovství světa v Polsku už v prvním kole play off po nečekané prohře s hráčkami ze souostroví Vanuatu. Proti dvojici Miller Elwinová, Henriette Iatikaová české olympioničky nezvládly roli favoritek a prohrály 18:21 a 19:21. Stejně jako před dvěma lety v Římě se tak dělí o 17. místo.



Z postupu do play off se ve čtvrtek naopak radovali debutanti na MS Robert Kufa s Janem Hadravou, kteří zakončili skupinu se dvěma výhrami a jednou porážkou. Druhé vítězství si připsali nad Jacksonem s Leonem z Venezuely 21:15 a 21:13.

Vítěznou tečku za společnou kariérou udělali olympionici a úřadující mistři republiky Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří po třísetové bitvě zdolali kazašský pár Jakovlev, Kulešov. Předtím ale dvakrát prohráli 0:2, což jim k postupu stačit nebude.

Kolocová se Slukovou letos neprožívají tak oslnivou sezonu jako loni, kdy byly ve Světovém okruhu pětkrát ve čtvrtfinále a totéž se jim povedlo na olympiádě v Londýně. Na šampionátu ve Starých Jablonkách, kde v minulosti vybojovaly dvakrát páté místo, vyhrály základní skupinu, ale dnešní zápas o osmifinále jim vůbec nevyšel.

Hráčky z Vanuatu nesvazovala povinnost, výborně četly útok české dvojice a samy při zakončení často trefovaly volný prostor uprostřed kurtu u zadní čáry. Kolocová se Slukovou v polovině úvodní sady prohrávaly až o pět bodů (9:14) a ztrátu už nedohnaly. Čtvrtý setbol pomohla Elwinové s Iatikaovou proměnit Kolocová servisem do sítě.

České beachvolejbalistky se snažily hodit nevydařený první set za hlavu, ale dařilo se jim to jen do stavu 8:6, než přišly dvě chyby v útoku. Pár z Vanuatu, jenž na světových turnajích většinou končí už v kvalifikaci, od stavu 12:12 opět bodově odskočil a po útočné chybě Slukové při závěrečném míči se radoval ze senzačního postupu.

V play off mužského turnaje by se měli představit Robert Kufa s Janem Hadravou, kteří budou hájit dnes odpoledne postupové místo ze skupiny proti Jacksonovi s Leonem z Venezuely. Naopak olympionici Přemysl Kubala s Petrem Benešem mají na kontě dvě prohry bez získaného setu.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Starých Jablonkách (Polsko):

Ženy:
Play off, 1. kolo: Elwinová, Iatikaová (37-Vanuatu) - Kolocová, Sluková (15-ČR) 2:0 (18, 19). Kolocová, Sluková se dělí o 17. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud