18. srpna 2013 • 08:01

Volejbalistky podlehly Japonsku, v Grand Prix skončily poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky se rozloučily s Grand Prix po další pětisetové bitvě těsnou porážkou s domácím Japonskem. V nováčkovské sezoně ve světové soutěži dosáhly bilance dvou výher a sedmi proher a po dvou třetích místech skončily na závěrečném turnaji v Sendai poslední.



Úvod zápasu českému týmu vůbec nevyšel, rychle prohrával 1:7 a první set byl ztracený. Nedařilo se bránit rychlou hru Japonek, úspěšné byly zejména jejich kombinace za hlavou nahrávačky Mijašitové. Pak ale Češky zlepšily servis i obranu a dočkaly se vyrovnání.

Nesmírně obětavé Japonky, které se po míčích vrhaly bezhlavě na lavičku i do reklamních panelů, získaly při třetím setbolu třetí sadu, jenže pak ukázaly bojovné srdce i české reprezentantky. Dotáhly šestibodové manko, několikrát bodovaly blokem a bouřícímu publiku nabídly rozuzlení až v páté sadě.

Úbytek sil po náročném třítýdenním programu v Grand Prix se však projevil a svěřenkyně italského kouče Carla Parisiho stejně jako v sobotu proti Bulharsku obrovskou bitvu k výhře nedotáhly. Japonkám podlehly nejmenším možným rozdílem 13:15 a ve dvacetičlenné soutěži skončí okolo 14. místa.

Japonky mají coby pořadatel účast v šestičlenném finále GP jistou, o vítězkách 21. ročníku se rozhodne v Sapporu nejpozději 1. září. Už před dnešním posledním dnem dlouhodobé fáze mají postup jistý neporažená Čína, Srbsko, postupové pozice drží i Brazílie, USA a Itálie.

Pro české volejbalistky byla GP hlavně přípravou na mistrovství Evropy v Německu, do něhož vstoupí 6. září proti Polsku. Pak mají ve skupině obhájkyně titulu Srbky a na závěr Bulharky.

Třetí turnaj Grand Prix volejbalistek:

 

ČR - Japonsko 2:3 (-18, 22, -26, 23, -13)

Rozhodčí: Kang Ču-hi (Korea), Papadopol (Rum.). Čas: 128 min. Diváci: 6450.

Sestava a body ČR: Vincourová 3, Vanžurová 6, Plchotová, Havlíčková 29, Kossányiová 4, Monzoni 14, libero Jášová - Pastulová 10, Hodanová, Mlejnková 13, Dostálová. Trenér: Parisi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud