Ivo Pospíšil
13. května 2014 • 16:10

Hadrava a syn: Rodinné duo chce s Kufou na olympiádu do Ria

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jmenují se Smash team. A chtějí se prosmečovat až na letní olympiádu do Ria de Janeira. „To by byla bomba,“ říká volejbalista Jan Hadrava, jenž po sezoně s Libercem a odchodu do francouzského Nantes chystá místo dovolené s parťákem Robertem Kufou letní sezonu v plážovém volejbale. A pod pět kruhů je má v budoucnu dovést jeho otec a dlouholetý reprezentant Milan Hadrava.



Stal se nejlepším hráčem volejbalové extraligy, a ač mu ve finále vyfoukly titul České Budějovice i proti nim nasázel nejvíce bodů. Teď Jan Hadrava vymění parkety za písek a pět spoluhráčů za jednoho. Roberta Kufu, s nímž zahájí letošní beach volleyballovou sezonu.

„Jak velká to bude změna? Ani moc ne. Já jsem celkem zvyklý, ani pohyb v písku mi problém nedělá,“ vypráví Hadrava. Proč tak zvolil? Důvod má jméno: Letní olympiáda v Riu de Janeiru.

„A buďme upřímní, dostat se tam v současném šestkovém volejbale je těžko možné,“ říká Hadrava. Hned po sezoně sice odešel z Liberce do francouzského Nantes, avšak když s ním jednal, stál si za tím, že u toho bude moct hrát i beach.

„To byl hlavní důvod, přes který nejel vlak. Kdyby to nebylo, tak bych zůstal v Česku. De facto to bylo ultimátum,“ vyprávěl dvaadvacetiletý univerzál, který s Kufou už obsadil minulý týden deváté místo na turnaji v Mexiku.

„Olympiáda je rozhodně náš sen. Když se to nepovede, tak se z toho sice hroutit nebudu, ale věřím, že když budeme makat, tak je to reálné,“ říká Kufa.

A o co nejlepší letošní výsledky, kdy se upínají především na mistrovství Evropy, je povede zkušený matador, dvojnásobný mistr francouzské ligy a otec jednoho z nich, Milan Hadrava

„Skloubit šestkový volejbal a beach je těžké, ale dá se to. Jiná volba beztak není. Abyste se mohli stoprocentně věnovat jen plážovému volejbalu a třeba i trénovat mimo republiku, to se tady zatím povedlo jen holkám,“ zmínil Hadrava starší vzestup Kolocové a Slukové.

„Na druhou stranu, olympiáda v plážovém volejbale je vysoko postavený, ale ne nesplnitelný cíl, zatímco v šestkách je to utopie,“ pousmál se Milan Hadrava.

Rozpočet týmu na sezonu má být tři miliony korun a podle manažera týmu Tomáše Novotného by bylo ideální rozšířit ho ještě  o statistika a fyzioterapeuta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud