6. června 2014 • 13:43

Kolocová se Slukovou dál vítězí, na ME prošly už do čtvrtfinále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se dál drží na vítězné vlně a na evropském šampionátu v Cagliari si zahrají čtvrtfinále. Zápas 2. kola play off se švýcarskou dvojicí Joana Heidrichová, Nadine Zumkehrová zvládly ve dvou setech a odpoledne budou hrát o postup do semifinále. Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou naopak prohrály a zopakovaly deváté místo z loňska.



Po triumfu na turnaji Světového okruhu v Praze na Štvanici české jedničky Kolocová, Sluková vyhrály už jedenáctý zápas za sebou a na evropském šampionátu dosáhnou svého nejlepšího výsledku. V roce 2010 získaly zlato na ME do 23 let, ale v seniorské kategorii nikdy nedošly dále než do osmifinále.

Na Sardinii dnes porazily Heidrichovou s Zumkehrovou po setech 22:20 a 21:13. V 17:00 nastoupí na centrální kurt proti jiným Švýcarkám Tanje Goricanecová s Tanjou Hüberliovou, nad nimiž už v základní skupině ve středu vyhrály 2:0.

Bonnerová s Hermannovou se rozloučily se šampionátem v osmifinále porážkou s turnajovými jedničkami Laurou Ludwigovou, Kirou Walkenhorstovou z Německa 17:21, 24:22 a 6:15. Oba české mužské páry skončily už ve skupině ve čtvrtek po třech porážkách.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Ženy:

Play off - 2. kolo:

Kolocová, Sluková (5-ČR) - Heidrichová, Zumkehrová (9-Švýc.) 2:0 (20, 13),
Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:1 (17, -22, 6).

17:00 čtvrtfinále Kolocová, Sluková - Goricanecová, Hüberliová (21-Švýc.).

Články odjinud


Články odjinud