14. srpna 2015 • 18:48

První zápas Kiki bez Maki? Vyhrála v Praze s novou parťačkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kristýna Kolocová (Kiki) zvládla po rozchodu s dlouholetou beachvolejbalovou spoluhráčkou Markétou Slukovou (Maki) první zápas s novou partnerkou. Sedmadvacetiletá Kolocová a o šest let starší Hana Skalníková vyhrály na Superpoháru v Praze zápas úvodního kola, slovenskou dvojici Natalie Kolderová, Iveta Kóšová porazily poměrně hladce 21:16 a 21:13.



"Jsem ráda, že jsme vyhrály. Byl to nervóznější zápas, nevěděly jsme, co od sebe očekávat, ale výsledek je dobrý," řekla Kolocová Sportu. Nová dvojice má přitom za sebou jen několik společných tréninků. "Je tam prostor pro zlepšení. Co bylo důležité, abychom se sešly na nahrávce, kterou jsme chtěly potrénovat. To relativně fungovalo," dodala.

V sobotním druhém kole nastoupí Kolocová a Skalníková, které se zatím spolu dohodly na domácí akce do konce roku, proti Markétě Bendíkové a Kristýně Kolouchové. Turnaj v areálech na Ládví a na Císařské louce vyvrcholí v neděli odpoledne, finálové zápasy bude vysílat ČT sport.

Už první kolo ale na Ládví sledoval nezvykle vysoký počet diváků. "Lidí tu bylo relativně hodně, za to jsem ráda. Já si vážím podpory, která je veliká. A lidi jsou důvod, proč se ještě pokouším na ty kurty přijít. Ač má chuť do hraní už nebyla veliká, tak jsem se rozhodla, že letos ještě zužitkuju, co jsem natrénovala," řekla Kolocová.

Kolocová se Slukovou se rozešly kvůli herní krizi po deseti letech společného působení na mezinárodní scéně. Byly páté na olympiádě v Londýně a loni vyhrály dva turnaje Světového okruhu. Sluková se dala dohromady s Barborou Hermannovou a společně v minulém týdnu bez ztráty setu vyhrály rakouský pohárový turnaj ve Wolfurtu.

Na Superpohár v Praze se přihlásila také bývalá spoluhráčka Hermannové Martina Bonnerová. Ve dvojici s Adélou Machovou rovněž postoupily do druhého kola.

Kiki se raduje ze své první výhry od rozchodu s Maki
Kiki se raduje ze své první výhry od rozchodu s Maki

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud