12. června 2016 • 20:50

České volejbalistky končí v GP, prohrály s Dominikánskou republikou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým volejbalistkám se nepodařilo postoupit do Final Four druhé divize Grand Prix. V závěrečném utkání ve skupině v Olomouci prohrály s Dominikánskou republikou 2:3 a v souhrnné tabulce obsadily šesté místo. V Grand Prix si připsaly dvě výhry nad Kanadou a čtyři porážky.



V dnešním duelu navzdory porážce podaly české hráčky pod vedením nového kouče Němce Alexandera Waibla dosud nejlepší výkon. Ve vyrovnané bitvě ale nezvládly závěrečný tie-break.

"Na výkon svých svěřenkyň jsem dnes pyšný. Odehráli jsme proti silnému soupeři výborné utkání. Škoda, že nám nevyšla koncovka zápasu. Moje radost mohla být ještě větší," řekl po zápase Waibl.

Do zápasu přitom vstoupily české hráčky nervózně, doplácely na chyby v kombinaci a přenechaly soupeřkám iniciativu. Herně se zvedly až v závěru prvního setu, kdy srovnaly na 21:21, koncovku ale nezvládly. Přesto se ve druhém dějství výrazně zlepšily, dostávaly své protivnice častěji pod tlak a umožnily jim uhrát pouze patnáct bodů.

Ve vyrovnané bitvě zvládly zámořské soupeřky lépe závěr třetí sady. V následujícím dějství se podařilo českému týmu odvrátit mečbol. Drama rozhodla Trnková, která hned první setbol proměnila bodem přímo z podání.

V úvodu tie-breaku doplatily české volejbalistky na chvilkovou ztrátu koncentrace. Dovolily soupeřkám rychle získat náskok 5:1 a výsledek se jim už nepodařilo otočit.

"Loučení s turnajem je trochu nostalgické. Musím poděkovat celému týmu za bojovnost a také výborným divákům za povzbuzování. Obdiv v dnešním zápase zaslouží zejména Petra Kojdová," uvedla po utkání kapitánka Tereza Rossiová.

Do závěrečného turnaje Final Four příští sobotu a neděli v Plovdivu postoupily vedle domácích Bulharek ještě Dominikánská republika, Polsko a Portoriko, které vyhrálo základní část druhé divize.

ČR - Dominikánská republika 2:3 (-22, 15, -21, 24, -8)
Sestava a body ČR: Trnková 10, Purchartová 7, Smutná, Mlejnková 15, Rossiová 8, P. Kojdová 28, libero Dostálová - H. Kojdová, Vincourová 1, Toufarová 6. Trenér: Waibl.
Nejvíce bodů Dominikánské republiky: Valdezová a Martinezová po 15.

Bulharsko - Kanada 3:2 (22, -22, -21, 26, 10).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud