11. dubna 2019 • 10:17

Volejbalovému Liberci se daří: hraje dvakrát o finále!

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec a volejbalové město? Ale ano! Místní Dukla prošla do semifinále UNIQA extraligy jak v mužské, tak v ženské soutěži. Naposledy se něco podobného stalo v roce 1992, kdy se Olympu Praha podařilo oba celky vyslat tak daleko. Co víc – Liberec ještě může pomýšlet na dvojí účast ve finále extraligy. „Upřímně nás to příjemně překvapilo. Zejména co se týče ženského týmu, který jsme postavili nedávno na zelené louce. Teď je důležité, abychom neskončili na čtvrtých místech,“ dodal Pavel Šimoníček, prezident klubu Dukla Liberec.



Mužský liberecký tým drží postupový mečbol. Stačí, když v pátek přehraje Kladno. To ženy zatím s Prostějovem prohrávají 1:2 na zápasy a ve stejný den bude usilovat o udržení v semifinálové sérii. Už teď ale může Pavel Šimoníček z Dukly Liberec prohlásit: „Je to skvělá sezona. Těší nás, že jsme tak vysoko.“ Dva týmy z jednoho města v semifinále nejvyšší volejbalového soutěže je unikátním počinem. Jaký je spojovací ukazatel toho úspěchu?

„Myslím, že nic nového nevymýšlíme, žádný převratný recept netajíme. Jednoduše kombinujeme mix zkušeností a talentu. S tímto konceptem jsme byli úspěšní v mužích, nyní sklízíme úspěchy také u žen. Tam se nám povedlo vybrat kvalitní nahrávačku a univerzálku,“ doplnil Šimoníček. Kouzlo liberecké Dukly je prosté – k šesti zkušeným hráčům je potřeba doplnit šest mladých a talentovaných. Například skvěle zapadl Jan Štokr, významná a respektovaná volejbalová osobnost. V extralize má na kontě nejvíce bodů ze všech hráčů (515).

Právě v útoku je Liberec druhým nejsilnějším týmem, celkem zaznamenali hráči 1005 bodů. Zároveň vládne blokům, když jich doposud zaznamenal 234. Nejlepším hráčem v této činnosti je Jan Veselý, který jich předvedl 57. To v ženách dělá body zejména Slovenka Nikola Pištěláková, která se už postarala o 555. Na příjmu zase exceluje Lucie Kolářová. V týmových statistikách v rámci ženské extraligy kraluje Liberec v servisu, přes něj si hráčky pomohly ke 140 bodům.

Prezidenta Dukly Liberec zároveň těší divácká přízeň. „Když hrají místní hokejisté, kteří se také ucházejí o finále, hlasatel lidi pozve na volejbal. Jsme propojení. Liberci se ve sportu všeobecně daří,“ dodal Šimoníček. „Snad nám to vydrží dál a všichni se dostaneme do finále.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud