15. června 2019 • 19:30

Volejbalistky přejely Švédsko a Slovenky jim pomohly do Final Four EL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky si stejně jako loni zahrají v Evropské lize Final Four. Do závěrečného turnaje proklouzly po výhře 3:0 nad Švédskem v Jablonci nad Nisou a díky prohře Ukrajiny na Slovensku 1:3.



Svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose před zápasem věděly, že Ukrajina na Slovensku nebodovala a tříbodové vítězství je posune do finále. Nejslabší tým skupiny porazily jasně 25:11, 25:20 a 25:20 za hodinu a tři minuty.

O výhru se zasloužily smečařky, Mlejnková nasázela patnáct bodů a Kossányiová měla o dva méně. Univerzálka Orvošová přidala deset bodů.

"Nervozita před zápasem byla cítit, ale povedl se nám první set a jsem velmi spokojen, že máme šanci hrát Final Four," konstatoval Athanasopulos.

Final Four se v chorvatském Varaždínu uskuteční příští týden 21. a 22. června. Hrát se v něm bude i o postup do kvalifikace o elitní Ligu národů. Loni ve Final Four Češky nestačily v semifinále na Maďarky a v duelu o 3. místo zdolaly Finsko.

Druhým vrcholem sezony volejbalistek bude srpnová olympijská kvalifikace. Na mistrovství Evropy poté budou po 14 letech chybět.

Partnerem českeho volejbalu je Hyundai.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud