19. listopadu 2019 • 13:28

Volejbalista Hadrava táhne polský Olštýn! Snad jsem postrachem, říká

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní vstup do sezony zažívá Jan Hadrava. Český volejbalový reprezentant drží s Olštýnem třetí místo a vládne útočným statistikám v rámci celé prestižní PlusLigy. Hadrava je v Polsku nejlépe bodujícím a útočícím hráčem. „Doufám, že jsem pro soupeře postrachem. Soustředím se ale na celkovou tabulku než na individuální statistiky,“ prohlásil Hadrava, který v polské volejbalové lize rozehrál čtvrtou sezonu. V té letošní se chce dostat minimálně do play-off.



Šest zápasů, z toho pět výher. Taková je aktuální bilance polského Olštýnu v PlusLize, poslední výhru si připsal v neděli na hřišti Gdaňsku. „Je skvělé, jak se nám teď daří,“ pochvaluje si Jan Hadrava, který za Olštýn hraje už čtyři roky. „Před letošní sezonou jsme měli malou krizi v přípravě, teď to šlape parádně. Dokonce nás trenér nabádal, ať se na hřišti více radujeme,“ smál se český volejbalový reprezentant. Na radostné oslavy a emotivní gesta po získání bodu má však jasný názor.

„Mě se tohle moc nelíbí, když je to nucené. Některé diváky to může více rozpumpovat, ale většinou tyhle oslavy působí nepřirozeně,“ dodal Hadrava. Přitom v Olštýnu si může právě on užívat radosti nejvíce. Český volejbalista je totiž hlavní palební silou tohoto týmu. V šesti zápasech získal 133 bodů, což je nejvíce z celé PlusLigy, která je považována za jednu z nejlepších lig na světě. Zároveň je prospěšný také v obraně, úspěšně zablokoval už 15 pokusů, v čemž je v Polsku druhým nejlepším.

„Na tyto statistiky se nedívám. Můžete být nejlepším hráčem celé ligy, ale co je vám to platné, když hrajete v posledním týmů. Jde mi spíše o to, aby se nám celkově dařilo,“ dodal Hadrava, který si přenesl do Polska skvělou formu z letošního mistrovství Evropy, kde byl nejlepším českým útočícím hráčem a v každém setu zaznamenal v průměru pět bodů. Hadrava si zároveň pochvaluje, jaké posily před letošní sezonou Olštýn přivedl.

Daří se smečaři Wojciech Zalinskimu, který získal 104 bodů a je třetím nejlepším volejbalistou v PlusLize. V počtu získaných bodů útokem (93) je dokonce druhý za Hadravou (111). A Olštýn také do Polska přivedl dvoumetrového Íránce Seyeda Mohammada Mousaviho. „Ten bude mezi blokaři hodně vysoko,“ doplnil Hadrava. V minulé sezoně skončil Olštýn na desátém místě a byl bez účasti v play-off. „To už nechceme opakovat. Do play-off letos postupuje osm nejlepších týmů, tam rozhodně chceme být.“ Hadrava se představí také v lednu v reprezentaci, kdy český tým čeká olympijská kvalifikace v Berlíně.

JAN HADRAVA V POLSKÉ PLUSLIZE

Počet bodů získaných celkem
1. Jan Hadrava 133 2. Toncek Stern 107 3. Wojciech Żaliński 104

Počet bodů získaných útokem
1. Jan Hadrava 111 2. Wojciech Żaliński 93 2. Toncek Stern 93

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud