21. února 2020 • 17:33

Volejbalové Final Four: Jihostroj vyzve Karlovarsko

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu budou extraligoví volejbalisté bojovat o zisk Českého poháru. A stejně jako loni hostí Final Four sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře. O trofej se poperou týmy Českých Budějovic, Kladna, Karlovarska a Liberce. Stejná skladba týmů byla také vloni. Tady však veškerá shoda končí, semifinálové duely mají jiné složení. „Bereme to jako jeden z vrcholů sezony,“ uvedl univerzál Jihostroje Marek Šotola.



Už úvodní sobotní klání bude zajímavé. Obhájce loňského triumfu z Českých Budějovic svede semifinálovou bitvu s Karlovarskem. Jihostrojodehrál ve středu napínavá duel v Lize mistrů, kde podlehl 2:3 na sety slavnému italskému týmu Trentino.

„Dáme do toho všechno. V minulém roce se nám v Kutné Hoře zadařilo, snad se uspějeme také letos. Líbilo by se nám porazit Karlovarsko, kteří jsou zatím celkem suverénní,“ konstatoval Šotola.

Ve druhém semifinále nastoupí Kladno proti Liberci. Kladenští volejbalisté by si také po roce rádi zopakovali účast ve finále, naopak Dukla loňské účinkování opakovat nechce a ráda by vybojovala finále.

Díky loňské účasti ve Final Four vstoupily všechny čtyři týmy do dění letošního ročníku Českého poháru až ve čtvrtfinále. Nejvíce se v něm zapotili kladenští Orli, kteří museli napravovat domácí zaváhání v odvetném utkání na palubovce pražských Lvů.

Volejbalové Final Four nabídne v sobotu semifinálové zápasy, v neděli pak finále od 16:00.

Program zápasů:
sobota 22. 2. 2020 - semifinále
15:00 České Budějovice - Karlovarsko
18:00 Liberec - Kladno
neděle 23. 2. 2020
16:00 finále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud