20. srpna 2020 • 11:52

O titul se utkají beachvolejbalové týmy. V akci budou Perušič se Schweinerem

Autor: avo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Který beachvolejbalový klub je v Česku nejlepší? Odpověď dá na kurtech pražského Beachklubu Pankrác 5. ročník mistrovství klubů v plážovém volejbale. „Klubismus v plážovém volejbale je na vzestupu. Příslušnost ke svému klubu vnímají hráči a hráčky čím dál prestižněji a tyto turnaje jsou často divácky atraktivnější,“ říká hlavní organizátor šampionátu Filip Linek. V akci bude také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.



MČR klubů dospělých v beachvolejbale je smíšenou soutěží družstev, kde se ukáže řada špičkových hráčů a hráček. K vidění bude sousta zápasů. Osm nejlepších klubů je nasazených do dvou skupin, v nichž hraje každý s každým. „Klání mezi jednotlivými kluby se vždy skládají ze dvou zápasů můžu, dvou žen a jednoho mixu. V sobotu začne turnaj ve skupinách, ze kterých postupují první dva týmy do nedělních semifinálových bojů,“ přiblížil Linek.

Pořadatelé čekají velké množství fanoušků, pro které je krom spousty soubojů připraveno speciální menu na grilu. V neděli, kdy se rozhodne o medailích, bude akcí provázet moderátor Evropy 2 Petr Říbal. „Ladíme poslední detaily, aby byl areál v co nejlepší kondici. Myslím, že bude pro všechny velkým zážitkem. Z předchozích ročníků bylo patrné, že se divákům líbí, když mohou fandit svému oblíbenému klubu. Velmi atraktivní jsou také zápasy mixů,“ nastínil. „Atmosféra mezi týmy bývá uvolněná, ale přesto jde o prestižní událost. Občas to bývá i hezky vyhrocené. Navíc se hraje o 30 tisíc korun, které si rozdělí kluby na prvních třech místech,“ nastínil Linek.

Posledními šampiony se stal celek Beachclub Strahov, který ve finále porazil Prague Beach Team 3:1 na zápasy. A velké ambice má i letos. „Našim cílem je určitě obhajoba,“ řekl Ondřej Perušič, jedna z největších hvězd loňských šampionů, který však kvůli náročné sezoně u zisku loňského titulu chyběl. Letos však s parťákem Davidem Schweinerem strahovské partě chtějí pomoci.

Příprava českých beachvolejbalových jedniček nebyla rozhodně ideální. Poslední turnaj spolu absolvovali naposledy v loňském listopadu. Perušiče trápilo zraněné rameno. „Mistrovstvím klubů konečně zahájíme snad již plnou přípravu na evropský šampionát, který proběhne ve druhé polovině září v lotyšské Jurmale. Těšíme se, že budeme už společně v akci na kurtu,“ doplnil Perušič.

Republikový šampionát začne v areálu Beachklubu Pankrác v sobotu od 9:00. Prestižní finálové utkání je pak na programu v neděli od 13:00. Kromě favorizovaného Strahova budou k vidění týmy SK Hamr, Prague Beach Team, Beachklub Ládví, Sportovní klub Beachklub Praha, VK Brno a TJ ABC Braník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud