1. října 2023 • 17:54

Skvěle! Perušič se Schweinerem otočili finále a mají třetí TOP titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli turnaj Pro Tour Elite v Paříži. Jejich druhý letošní a celkově třetí titul na akci nejvyšší kategorie orámovaly výhry v tie-breaku nad Němci Nilsem Ehlersem a Clemensem Wicklerem. Ve finále Češi ztratili první set, ale nakonec zvítězili 16:21, 21:19, 15:11 a Němce porazili i v pátém vzájemném utkání.



Za stavu 4:4 získali Ehlers, jenž je s 210 centimetry jedním z nejvyšších beachvolejbalistů na okruhu, s Wicklerem čtyři body v řadě. Češi se sice dokázali přiblížit na jediný bod, ale Němci znovu odskočili a sadu získali po Perušičově zkaženém podání.

Také vstup do druhého setu se lépe vydařil nasazeným desítkám, ale loňští vicemistři Evropy po brzkém time-outu srovnali. Za stavu 13:15 se Schweinerovi povedly tři bloky, Češi se následně dostali ke dvěma setbolům a při druhém poslal Wickler míč z podání do sítě.

V tie-breaku se turnajové dvojky díky několika Schweinerovým blokům i Perušičovým zákrokům v poli dostaly do tříbodového trháku. Němci stáhli na 11:12, ale po oddechovém času už bodovali pouze Češi.

Perušič a Schweiner, kteří v hlavní soutěži na kurtech v areálu Roland Garros startovali jako jediný český pár, ztratili v Paříži v šesti zápasech jen dva sety, oba s Ehlersem a Wicklerem. Kromě bodového přídělu do olympijské kvalifikace se české jedničky pozitivně naladily na mistrovství světa v Mexiku, které začne příští týden.

I přes Perušičovo zranění břišního svalu, kvůli kterému devětadvacetiletý polař vynechal část sezony včetně srpnového evropského šampionátu, hráli beachvolejbalisté z Prahy letos o medaile na Pro Tour Elite už potřetí. Vedle zlata z Uberlandie a Paříže mají na kontě také čtvrté místo z Ostravy. Na turnaji nejvyšší kategorie zvítězili ještě předloni v Dauhá.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Paříži:

Muži:
Finále: Perušič, Schweiner (2-ČR) - Ehlers, Wickler (10-Něm.) 2:1 (-16, 19, 11),

o 3. místo: Brouwer, Meeuwsen (13-Niz.) - Hörl, Horst (14-Rak.) 2:1 (-18, 18, 13).

Ženy:

Finále: Ana Patrícia, Duda (1-Braz.) - Nussová, Klothová (2-USA) 2:1 (10, -18, 13).

o 3. místo: Stamová, Schoonová (11-Niz.) - Gottardiová, Menegattiová (10-It.) 2:0 (17, 20).

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud