25. listopadu 2010 • 20:13

Volejbalistky Prostějova nestačily na Cannes

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova prohrály ve svém úvodním vystoupení v novém ročníku Ligy mistryň v domácím prostředí s Cannes 1:3. Hanačky podaly proti třetímu celku minulého ročníku soutěže bojovný výkon, nezvládly ale koncovky prvních dvou setů.



V druhém dějství měly dokonce tři setboly, zkušený francouzský tým ale šňůrou pěti bodů výsledek otočil. Nejlepší výkon předvedly domácí volejbalistky v třetí sadě, ve čtvrtém dějství už ale odpadly.

Trenér Prostějova Miroslav Čada po studiu dvou utkání Cannes stanovil taktiku, která spočívala v ubránění tři hlavních opor soupeřek Spasojevičové, Ravvaové a Centoniové.

Záměr jeho svěřenkyním v prvním setu dlouho vycházel.V úvodní části sice doháněly tříbodový náskok Cannes, který se jim však brzy povedlo otočit šesti body při podání Artměnkové. V těchto chvílích dominovaly Hanačky na síti, kde přesnými bloky zastavovaly útoky soupeřek.

Výsledkem byl náskok 13:10 a 16:14.V závěru setu Francouzky zpřesnily obranu v poli i kombinační souhru. Hanačky sice ještě dotáhly na stav 19:19, v koncovce už ale nestačily držet krok a jejich závěrečné dva útoky skončily pouze na blocích francouzského týmu.

Ve stejném duchu se odehrával úvod druhého setu, v kterém převzaly režii do svých rukou hráčky Cannes. Proti jejich perfektní obraně byly domácí volejbalistky dlouho zcela bezradné. Prohrávaly už 1:10 a teprve za tohoto stavu se vzchopily.

Důraznějším podáním, přesnými bloky Sschuskeové a útoky Veliké, Bergrové a Lipicerové, které doplňovala skvělými zákroky v poli Chlumská, se nečekaně rychle vrátily do hry. Rychle vyrovnaly na 15:15 a ve zlepšeném výkonu pokračovaly až do náskoku 24:21.

Za tohoto stavu se ale zasekly, jejich útočné akce ztratily důraz a neproměnily ani jeden ze tří setbolů.Nejlepší výkon podaly Hanačky v třetím setu, kdy si na rozdíl od předcházejícího dílu nenechaly soupeřky utéci v úvodu.

Prostějov hrál v této části zápasu soustředěně a bez chyb, získal dokonce osmibodový náskok 22:14.Jenže pak se Hanačky opět zalekly, začaly hrát křečovitě, ustrašeně a umožnily soupeřkám snížit na rozdíl dvou bodů 23:21.

Pak ale zazářila střídající Soaresová, která setbol proměnila důraznou smečí.To však bylo ze strany Hanaček všechno, neboť ve čtvrtém díle už hrály prim volejbalistky francouzského týmu, které snadno dotáhly zápas k vítězství. Příští úterý nastoupí Prostějov v Itálii proti týmu Carnaghi Villa Cortese, který vykročil do soutěže rovněž čtyřsetovou výhrou v Lodži.

Volejbalová Liga mistryň, 1. kolo skupiny D:

Modřanská Prostějov - RC Cannes 1:3 (-22, -24, 21, -16)

Rozhodčí: Seifried (Slovin.), Hodoň (SR). Čas: 102 minut.
Diváci: 1800.

Sestavy:

Prostějov: Veliká, Bergrová, Nováková, Sschuskeová, Lipicerová-Samecová, Artměnková, libero Chlumská - Soaresová, Kubínová, Bramborová.
Trenér: Čada.

Cannes: Spasojevičová, Antonijevičová, Poleščuková, Marčenková, Ravvaová, Centoniová, libero Fominová - Rašičová, Camardaová, Durakovičová. Trenér: Yan Fang.Lodž - Cortese 1:3 (-19, -17, 16, -15).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud