9. března 2011 • 16:45

Box ve vězení i souboj s Kličkem. Vyberte si

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zde nejde jen o férovou hru, ani o dodržování desítek pravidel. Nyní můžete poznat i temné stránky boxu – korupci, vězení, nezákonné praktiky… A to díky propracovanému sportovnímu příběhu v novém titulu Fight Night Champion, ve kterém ovládáte kladného hrdinu odhodlaného bojovat za svou čest.



Každým rokem vydávaný titul, který uspokojuje miliony fanoušků boxu po celém světě, přichází s velkou novinkou. Příběhem, který vás provede od amatérů, přes profesionály až do vězení... Cože, jaký vězení?! Hlavní hrdina Andre Bishop, jehož ovládáte, bude obviněn z napadení policisty. To je pochopitelně narafičené. Hrajete přece za kladného hrdinu, že!

Ve vězení vás čekají bitky, ve kterých je lepší pravidla boxu zapomenout. Zde je dovoleno takřka vše. Úder hlavou, úder pod pás. Diskvalifikováni nebudete. Prostě prohrává ten, kdo padne k zemi a už se nezvedne.

Fight Night Champion - vžijte se do kůže bratrů Kličků, anebo se postavte rovnou proti nim!Foto EA Sports
Hra se střídá se slušnými grafickými scénami, které vás do poutavého příběhu snáze vtáhnou. Dokonce se zde vyskytuje i živé studio televizní stanice ESPN, což fajnšmekra potěší.

Ale neděste se! Tvůrci Fight Night Champion neubrali na úkor příběhu nic z krásy předešlých titulů. Můžete hrát za libovolnou (licencovanou!) hvězdu boxu z let minulých i současných. Lze si nastavit historický souboj Tyson versus Lewis. S několika měsíčním předstihem si zahrát za jednoho z dvojice David Haye - Vladimir Kličko. Anebo dokonce Vladimira postavit proti bratrovi Vitalijovi. Protože v reálu tenhle souboj nikdy neuvidíte.

Hra nabízí samozřejmě i multiplayer, takže nemusíte hrát jen s protivníkem ovládaným počítačem. Ztřískat můžete i svého kamaráda, kolegu z práce, libovolného hráče na internetu nebo tchýni. Jestliže projeví zájem zpráskat vás...

Nechybí ani možnost vytvoření vlastní postavy, se kterou začínáte na úrovni amatérů a postupně se dostáváte v profesionálním boxu výš a výš. Mezi zápasy pochopitelně musíte trénovat schopnosti a fyzičku, abyste se mohl i nadále zdokonalovat. Ale pozor! Nesmíte nic přehánět. Důležitý je také odpočinek, který si dopřejte zejména před ostrým duelem.

Díky zdokonalení hratelnosti boxu, která se opět o velký kus posunula blíže realitě, hraje fyzička a výdrž obrovskou roli i v zápase. Nemůžete do soupeře bezhlavě bušit, protože se hned unavíte. Musíte se pohybovat a vyčkávat na vhodnou dobu, kdy budete moci do protivníka zase "bouchnout".

Důležitá je především pak obrana. Každým promáchnutím dáváte šanci soupeři udeřit vás. Musíte vědět, kdy vystartovat a kdy se stáhnout. To však po pár zápasech, jak se říká, dostanete do ruky. Pasivní taky nebuďte, jinak vám každý nakope zadek. Pokud se tak stane a vy padnete na zem, pomocí analogových páček se budete snažit zvednout. Ale čím víc za zápas upadnete, tím je pochopitelně ovládání odrovnaného boxera těžší.

Tak, troufnete si teď na jednoho z Kličků?

Fight Night Champion - vžijte se do kůže bratrů Kličků, anebo se postavte rovnou proti nim!
Fight Night Champion - vžijte se do kůže bratrů Kličků, anebo se postavte rovnou proti nim!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud