28. května 2011 • 19:09

Dvě české lodě postoupily do finále sprintů v Duisburgu

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě české lodě postoupily ze sobotních rozjížděk a semifinále do nedělních finálových bojů na nejkratší trati 200 metrů při Světovém poháru rychlostních kanoistů v německém Duisburgu. Ženský deblkajak Jana Šebestová a Jana Blahová i deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák svá semifinále vyhráli.



Jaroslav Radoň a Filip Dvořák "kopou" svou kanoi do cíle semifinále SP v Duisburgu, v němž zvítězili.
Jaroslav Radoň a Filip Dvořák "kopou" svou kanoi do cíle semifinále SP v Duisburgu, v němž zvítězili.
„Ale bolelo to,“ prohlásil v cíli Dvořák, který má společně s Radoněm v Duisburgu z českých reprezentantů nejnabitější program, když za víkend odjedou celkem devět závodů. Poprvé v kariéře postoupili na všech třech tratích do finále A. „Toho si velmi ceníme, protože to dokazuje, že umíme jezdit všechno i se všemi,“ doplnil Dvořák a Radoň pokračoval: „A to je pro nás dvoustovka jen doplňkovou disciplínou. Ale čím víc toho spolu najezdíme, tím lépe. Aspoň budeme sehraní pro nejdůležitější závody sezony.“ „A při nich bychom pak díky tomu neměli udělat chybu,“ uzavřel Dvořák.

Kajakářky Jany, Šebestová a Blahová, po semifinále jen zářily. Po krásném pátém místě ve finále K4 na 500 metrů, přidaly druhou finálovou účast. „To je paráda. Dnes nám všechno vyšlo a to je pak radost,“ pronesly společně.

Sprinterský specialista Filip Šváb pojede v neděli finále B. K „áčku“ mu tentokrát chyběly dvě desetiny sekundy.

Program - neděle 29. května 2011 - 8.45 až 9.55 hodin:
finále B a C na 200 a 500 metrů (Šváb na K1), od 10.02 blok finálových závodů na 200 a 500 metrů (Šebestová, Blahová na K2 a Radoň, Dvořák na C2); odpoledne finále na 500 metrů (C2 Radoň, Dvořák). Od 15.00: finále štafet 4x200 metrů (Češi startují v obou kajakářských).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud