26. září 2012 • 11:00

Jordan zmrazil Phelpse, aneb Jak nejúspěšnější olympionik potkal svůj vzor

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejúspěšnějším olympionikem všech dob, sportovním „důchodcem“ se dvaadvaceti plackami z Her. Přesto i Michaela Phelpse dokáže vyvést z míry setkání s jinou sportovní ikonou. V pořádném šoku byl americký plavec, když se poprvé potkal s basketbalovou legendou Michaelem Jordanem.



„Normálně jsem ztuhnul. Tohle byla jediná osoba na světě, kvůli které se mi to mohlo stát. Vždycky jsem k němu vzhlížel,“ popisoval pro AP Jordanův věrný fanoušek. „Je nejlepší.“

Potkali se v golfovém klubu v Medinah, kde se od čtvrtka bude odehrávat Ryder Cup, tedy tradiční souboj mezi týmy USA a Evropy. Osmnáctinásobný olympijský vítěz a milovník golfu se tu zúčastní několika akcí.

Moc se těšil na to, že si po letech dřiny v bazénu dopřeje hraní na nejlepších hřištích světa. Dokonce se pustil do golfové reality show, při níž se bude učit od někdejšího kouče Tigera Woodse.

S Jordanem si vyměňoval textovky, plánovali, že se v Medinah setkají. Realita pak Phelpse překvapila.

„Každý, koho ani nezajímal basketbal, chtěl být jako Mike,“ říkal Phelps, jehož těší, když mají děti za vzor nyní jeho.

„Bylo skvělé, že se Michael mohl zastavit a pozdravit mě. Pořád jsem trochu mimo. Jsem strašně unavený, ale nevím, jak budu schopný spát.“

Golfový motivátor Jordan

Také Jordan je vášnivým golfistou. „Jakmile bude Michael připravený, zahrajeme si,“ říkal šestinásobný vítěz NBA s Chicagem.

Klidně prý vezme Phelpse i na prohlídku města, jehož je Medinah předměstím. „Akorát do bazénu ho nepovezu.“

Na Ryder Cupu má Jordan roli čestného člena amerického týmu, motivátora. Kapitán týmu Davis Love III chce, aby se pohyboval okolo hráčů jako v minulosti při Presidents Cupu.

„Jeho role byla, aby se bavil s chlapci. To je vše. Rozhodně jim neříká, jak hrát,“ popisoval golfista Fred Couples.

Jordan také může fungovat jako vzor toho, čeho lze dosáhnout. Že to funguje i na hvězdy, toho je jasným důkazem právě Phelps.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud