Ivo Pospíšil
31. října 2012 • 18:25

VIDEO: 162 milionů. Nejlepší pokerový turnaj světa ovládl Merson

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte? Vloni o tento zlatý náramek bojoval Čech Martin Staszko. Nyní se muselo hrát více jak dvanáct hodin. Plných napětí a plných těžkých rozhodnutí. Pokerový svět má přesto po roce nového krále. Vítězem nejlépe dotovaného turnaje světa WSOP Main Event se stal čtyřiadvacetiletý Američan Greg Merson. A získal pohádkovou odměnu 8 531 853 dolarů (cca 162 milionů korun).



Svět se pro něj stal rájem na zemi. Krize nekrize, Američan Greg Merson má do konce života vystaráno. Je novým pokerovým králem světa.

Americký hráč ovládl nejprestižnější turnaj světa WSOP Main Event a rok poté, co Pius Heinz ve finále porazil Čecha Martina Staszka, je novým majitelem zlatého náramku.

A také luxusní výhry 8 531 853 dolarů (cca 162 milionů korun).

„Na takovéto věci se prostě člověk nemůže předem připravit. Teď už se ale cítím dobře, všechny slzy jsem už utřel,“ uznal později při rozhovoru.

Stejně tak klidný jako na stole. Dokonalý příklad pokerové tváře.

Právě pevné nervy a správná sázka na dvojici karet K, 5 v karách mu přinesla ve finálovém headsupu radost.

Už v tu dobu byl Merson v pozici silnějšího hráče. Když ho pak jeho protivník Jesse Sylvia dorovnal a vytasil kombinaci Q, J, čekalo se na rozhodnutí na stole.

VIDEO: Podívejte se, jak Greg Merson vyhrál WSOP Main Event


Zatímco fanoušci v hledišti hlasitě povzbuzovali a Sylvia se zvedl ze stolu a zamířil k nim, Merson, v tmavých brýlích zůstal na svém místě. V tu chvíli měl pětapadesátiprocentní šanci.

„Sedí tam jak v čekárně u lékaře,“ tropili si z něj žerty i komentátoři.

Následovaly vteřiny, které rozhodly.

A na stole přistála pětice karet. 6, 3, 9, 6, a 7.

Merson tak vyhrál na silnější kartu, krále. A v útrobách hotelu Rio v Las Vegas nastala exploze radosti. „Greg, Greg,“ neslo se skandování v kotli jeho příznivců.

„Takováto situace a šance nastává jednou za život. Když už se v ní ocitnete, nesmíte se za žádnou cenu vzdát,“ vysvětloval později Merson, jenž už před finálem byl respektovaným protivníkem na online pokeru.

Na Vegas se snesla noc, kdy se splnily sny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud