1. listopadu 2012 • 09:59

Potopené auto, místo domova ostrov. Hurikán Sandy ruinoval i sportovce

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový talent Tyshawn Taylor byl v červnu nadšený, když ho Portland v rámci draftu NBA poslal do týmu Brooklyn Nets. Po řádění hurikánu Sandy ale Taylor vidí i odvrácenou tvář: od úterý se nedostal na trénink, protože kvůli vodě nemůže z bytu ven. Stejně dopadl Marcus Camby z New York Knicks, jehož hvězdný spoluhráč Amar’e Stoudemire také přišel o auto.



Hurikán se na východním pobřeží Spojených států dotkl nejen civilního, ale i sportovního života. Basketbalová NBA oznámila odložení dnešního vysoce očekávaného zápasu Brooklyn Nets-New York Knicks na neurčito, týmy byly nuceny měnit časy a místa tréninků.

„Mnoho lidí ztratilo svoje domovy a blízké, takže přeložení jednoho zápasu není až tak moc důležité,“ prohlásil Deron Williams, opora Brooklynu.

Zápas byl přitom středem velké pozornosti, premiéra Nets v Barclays Areně za miliardu dolarů byla vyprodána a lístky se na černém trhu pohybovaly podle listu NewYorker až na devítinásobku své původní hodnoty.

„Jsme zklamaní, že se nehraje. Ale chápeme vážnost situace,“ dodal Williams. S tím, že řada jeho spoluhráčů stejně jako tisíce jiných přišla o auta nebo má zničené domovy.

Právě tak dopadl Tyshawn Taylor, nováček Nets. Série jeho zpráv na sociální síti Twitter posloužila jako pozoruhodný dokument o situaci ve městě Hoboken v New Jersey, kde Taylor žije. „Náš barák je jako ostrov...všude je voda,“ napsal v úterý.

„Nemáme proud a nejde se dovolat ven,“ přidal později.
„Tohle je kur... opravdové,“ doplnil v noci z úterý na středu.

Andray Blatche, další z borců z Nets, žijících v Hobokenu, poslal na internet fotku ze svého okna, na níž je vidět, jak voda zuří v ulicích. „A do tohoto mám vylézt ven?“ tázal se.

Skutečně blbé dny má za sebou i Amar’e Stoudemire, sám mezi částí fanoušků New York Knicks platící kvůli výši svého platu a výkonům na hřišti za největší neštěstí, které tým potkalo. Dříve v týdnu Stoudemire oznámil, že ho zranění kolena na šest až osm týdnů vyřadí z provozu, a pak ho Sandy připravila o jeho Range Rover. Fotku přinesl list New York Post.

Knics zvažovali, že některé ze svých tréninků přesunou do slavné haly Madison Square Garden, pokud by se většina hráčů nemohla dostat do střediska v Greenburgh. Také Nets využili pro přípravu halu Barclays Center, jelikož tréninkový komplex v East Rutherford (New Jersey) zůstal bez elektřiny.

Rozehrávač Giants Eli Manning přišel o dům.Foto Twitter

Dnešní derby Nets-Knicks odložilo vedení NBA na popud newyorkského starosty Michaela Bloomberka, který o to požádal kvůli krachu veřejné dopravy ve městě. Osmnáct tisíc fanoušků by se tak nemělo jak dostat na zápas, nebo by to způsobilo obrovské komplikace.

„Policie má nyní naléhavější starosti,“ řekl Bloomberg. Sám se prý na zahajovací utkání sezony chystal s rodinou, nicméně zvítězil jeho pragmatismus.

Knicks místo toho otevřou sezonu v pátek doma s Miami, Brooklyn má hrát v sobotu proti Torontu. Termíny těchto zápasů platí, stejně jako konání nedělního maratonu.

Hrát se má i v neděli zápas amerického fotbalu mezi New York Giants a Pittsburghem Steelers. I tady se ale Sandy nevyhnula hvězdám. Eli Manning, rozehrávač Giants, žije stejně jako někteří basketbalisté v Hobokenu a do domu mu vtrhla voda, jak je vidět na fotkách z internetu.

Kuriózně na řádění hurikánu doplatil také hráč amerického fotbalu Greg Jennings. V týdnu měl podstoupit operaci ve Philadelphii, nemohl tam ale kvůli zrušeným letům odcestovat. Léčení se mu tak o několik týdnů protáhne.


Co hurikán Sandy zavinil
-Zápas NBA Brooklyn Nets-New York Knicks se ve čtvrtek večer hrát nebude
-Uzávěrka přestupů v NFL se posunula z úterý na čtvrtek
-Fotbalové týmy Washingtonu a New Yorku si vyměnily pořadatelství v sérii play off MLS – nově se začne v sobotu v hlavním městě a až odvetu příští středu uvidí New York.

Co zůstalo na svém místě
-Zápasy basketbalové NBA NY Knicks-Miami (pátek), Brooklyn-Toronto (sobota) a NY Knicks-Philadelphia (neděle) zůstávají v programu v původních termínech
-Nedělní zápas NFL mezi New York Giants a Pittsburghem Steelers zůstává na svém termínu
-V neděli se poběží podle plánu slavný newyorský maraton, zúčastnit se má na 50 tisíc závodníků

Hurikán napáchal obrovské škody.
Hurikán napáchal obrovské škody.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud