1. července 2014 • 16:09

Pohoda, klídek, surfíček. Češi bojovali o krále vln

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sluncem zalitá pláž, na ní krásné dívky v bikinách a ve vlnách frajerky a frajeři na prknech. Ve francouzském Seignosse na pobřeží Atlantského oceánu se konalo mistrovství České a Slovenské republiky v surfingu Quiksilver a Roxy Czech & Slovak Surfing Championship.



I přes menší vlny byli diváci svědky zajímavého surfingu v podání nejlepších Čechů, Slováků.

Titul mistryně získala Klára Suchanová, která se živí jako snowboardová rozhodčí. Letos jsme ji mohli vidět v porotě na zimní olympiádě v Soči. „Surfováni a závodění je větší zábava, navíc můžu ležet s kámoškama na pláži a užívat si sluníčka,“ nadšeně komentovala Klára účast na šampionátu. Druhé místo patří loňské vítězce Karolíně Řehulkové žijící na indonéském ostrově Bali. Třetí skončila Kateřina Havlíkova a čtvrté místo si odnáší Veronika Savola Tománková.

Mužské semifinále a finále se odjezdilo naráz. Šestice nejlepších, která postoupila z vyřazovacích kol, se potkala v 45 minutové session a o vítězi rozhodl součet tří nejlepších vln.  Nejvíc se dařilo Matyášovi Menšíkovi, který získal dohromady 13 bodů a ty mu zaručily těsné vítezství.

„Atmosféra byla super jako každý rok. Surfování je to, co nás baví a proč jsme tu,“ zhodnotil po závodech Matyáš.  Na druhém místě skončil Vlado Bachnar z Bratislavy a stal se nejlepším slovenským účastníkem šampionátu. Loňský vítěz Jan Smička se musel spokojit s třetím místem.

Předávání cen
Předávání cen

Finále muži

1. Matyáš Menšík 13 b
2. Vlado Bachnár 12 b
3. Jan Smička 11,5 b

Ženy finále

1. Klára Suchanová 6 b
2. Karolína Řehulková 5 b
3. Kateřina Havlíková 4 b

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud