13. června 2015 • 18:50

Haka naháněla husí kůži, pak ale čeští ragbisté statečně vzdorovali

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České ragby překonalo další milník. Domácí reprezentace se totiž poprvé v historii utkala s týmem z Nového Zélandu. Čechům se postavil tým New Zealand Ambassador's XV, který byl sestavený z hráčů působících a hrajících v Evropě. Nešlo tedy o úřadující mistry světa, ale jen o hráče ze země. Český výběr prohrál 32:36, pro všechny hráče to však byl ohromný zážitek. Zápas v Praze sledovalo dva a půl tisíce diváků.



„Nejdůležitější bylo, že se povedlo ragby ukázat jako krásný sport. Jako sport, který se líbí i dětem. Bavily se, a bavili se i hráči,“ pochvaloval si polský trenér českého národního týmu Tomasz Putra. „A taky to dnes bylo poznání jiné kultury. To bylo velmi důležité.“

„Byla to pro mě obrovská čest, že jsem mohl hrát a myslím, že to tak vnímali i ostatní kluci. Zápas to byl vyrovnaný, celkem tvrdý, ale vše bylo fair play. Prostě nádhera,“ vykládal kapitán české reprezentace Robert Voves.

Zápas s Novým Zélandem? To byla reklama na ragby
Video se připravuje ...


Atmosféru duelu si pochvalovali i hráči Nového Zélandu. „Byl to fantastický zápas. Snažili jsme se hrát náročné ragby a musím smeknout před českými kluky. Hráli víc fyzicky než my,“ tvrdil Sam Monaghan, kapitán vítězů. „Ten zápas hodně udělali diváci, byli skvělí. Tlačili domácí tým a mohou být na sebe hrdí.“

Češi nakonec těsně prohráli, ale věděli, že odehráli se silným soupeřem výbornou partii. Možná po zápase litovali, že výsledek nebyl lepší. „Naši hráči viděli, že jejich soupeři nejsou nadlidi, ale stejní lidé jako oni. Taky viděli, že bychom se ještě mohli zlepšit v obraně. Kdybychom odehráli ještě pět takových zápasů, určitě by nám to hodně pomohlo a zlepšili bychom se,“ konstatoval trenér Putra.

„Čekal jsem, že to bude jednodušší zápas, Češi byli vynikající. Začali zhurta a pak je začali tlačit fanoušci. Musím před nimi smeknout,“ ocenil kvality českého týmu Monaghan.

Novozélanďané předvedli fanouškům i jejich tradiční bojový tanec Haka. „Bylo to krásný a budu na to vzpomínat do smrti,“ říkal kapitán českého týmu Voves a spoluhráči mu přizvukovali. „Bylo to něco výjimečného,“ dodal třeba Miroslav Němeček, další z reprezentantů.

Tvrdý souboj o každý metr
Tvrdý souboj o každý metr

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud