14. dubna 2016 • 08:21

Pomáhejte nevidomým! Ve Stromovce se poběží první Běh pro Světlušku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku. Ve 21 hodin začíná další ročníku Běhu pro Světlušku, na startu s plážovou volejbalistkou Kristýnou Kolocovou nebo maratonskou legendou Pavlem Kantorkem. Doprovodný program začíná už v 18.30.



Je tady svátek nočního běhu pro dobrou věc, který si získává stále větší popularitu. Ve Stromovce se dnes uskuteční první ze tří republikových běhů, z nichž jde výtěžek ze startovného v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

V loňském roce organizátoři odhadovali účast na 5000 běžců. Zájemci se mohli registrovat už předem na internetu. Dnes se pokladny na Výstavišti otevřou v 18.30 hodin, startovné stojí 500 korun.

„Je to super akce, je špičkové, že se takovéhle akce vůbec dělají a takováhle spousta lidí se toho zúčastňuje. Docela mě překvapilo, kolik je tady lidí. Nečekal jsem takový dav,“ pochvaloval si před rokem olympijský medailista v kanoistice Daniel Havel.

Účastníci si můžou vybrat s tratí dlouhých 2,5 a 4,5 kilometru. Náladu na startu podpoří kapela Jelen, jejíž show začne ve 20 hodin.

Projekt každoročně podporují sportovní i společenské celebrity. Do Stromovky dorazí plážová volejbalistka Kristýna Kolocová a také pětaosmdesátiletý Pavel Kantorek, legenda českého maratonu, který třikrát vyhrál maraton v Košicích.

Běhy pro Světlušku se letos konají hned ve třech městech. Jednadvacátého dubna se běží v Brně, osmadvacátého dubna v Jihlavě.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud