7. května 2017 • 16:00

Baseballisté Yankees sehráli šestihodinový zápas. Proti Cubs padl rekord!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

 

To byl baseball! Slavný tým New York Yankees vyhrál zápas proti loňským vítězům Světové série organizace Major League Baseball týmu Chicago Cubs 5:4. Zápas trval dlouhých šest hodin a pět minut. Místo běžných devíti směn se prodlužovalo na osmnáct. Pálkaři čelili více než 500 nadhozům, vystřídalo se celkem 15 nadhazovačů. A teď to hlavní – diváci viděli 48 strikeoutů, což je rekord americké MLB.




Baseball se v USA hraje více než 100 let. A něco podobného ještě nebylo k vidění. Tolik „vyautovaných“ pálkařů po úspěšných nadhozech v žádném jiném zápase MLB nebylo. Nedělní duel Yankees s Cubs tak překonal rekord z utkání hraného 9. července 1971 mezi Angels a Oaklandem. Tehdy se odehrálo dvacet směn a nadhazovači hodili 43 strikeoutů „Tohle byl opravdu epický výkon,“ prohlásil Joe Maddon, manažer Chicaga Cubs.

VIDEO: Rekord ve 48 vteřinách ">

Na baseballové zápasy chodí v USA v průměru 30 tisíc lidí, rodiny s dětmi se na moderních stadionech občerství a popovídají s dalšími fanoušky. V pondělí ale mohli odjet ze stadionu rovnou do práce nebo do škol, končilo se totiž v ranních hodinách.

Pro rozhodující bod si doběhl Aaron Hicks a baseballisté mohli konečně slavit. „Jsem strašně unavený, vyčerpaný, ale nadšený, že jsme ten zápas zvládli. Máme skvělý tým,“ nadšeně prohlašoval Hicks z Yankees. Ti ještě v poslední deváté směně vedli 4:1, jenže zarputilí Cubs dokázali vyrovnat a šlo se do předlouhého prodloužení.

„Mrzí mě, že jsme náskok nedokázali udržet v dohrávce deváté směny. Potěšilo mě však, jak hráči zvládli prodloužení. Byl to bláznivý zápas,“ dodal manažer Yankees Joe Girardi. Vzdor baseballistů Cubs je proslulý, vždyť vloni po 108 letech vyhráli Světovou sérii, když otočili stav utkání z 1:3 na 4:3. V pondělí ale ani po šesti hodinách nestačili na Yankees. Navíc se jednalo se o nejdelší interligový zápas v historii MLB.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud