26. září 2017 • 07:00

Squashista Mekbib dřel na kole a chce do světové stovky

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léto trávil na Novém Zélandu a pak v České republice. Trénoval na kole, pokaždé ujel padesát kilometrů. Nyní už má Daniel Mekbib za sebou první áčkový turnaj squashové sezony. Na pražském Strahově porazil ve finále 87. hráče světového žebříčku Mohammada Al-Sarraje z Jordánska v pěti setech. V týdnu pak plánuje odletět do Barcelony na turnaj PSA.



Je známý jako ranař, pro důrazný úder nejde Daniel Mekbib daleko. V loňské sezoně se však zaměřil na mezihru a větší jistotu v úderech. A přes prázdniny trénoval další kombinace, aby využil při hře celý squashový kurt. „Je to strašně důležité. Nejlepší hráči dokáží během hry změnit svůj styl, to já jsem v minulosti spoléhal především na jeden, tedy na útok,“ přiznal Mekbib, hráč z brněnské Viktorie.

Domácí squashová sezona odstartovala áčkovým turnajem na pražském Strahově. Účastnilo se ho celkem 35 hráčů a vítězem se stal právě Mekbib, který porazil Mohammada Al-Sarraje z Jordánska. Český hráč většinu hry kontroloval, brzdily ho však chyby. První set vyhrál 11:7, když jeho soupeř hodně kazil. Ve druhé sadě se rytmus hry obrátil, Mekbib ztratil set poměrem 10:12, podobně jako ve třetím. „V následujících sadách jsem se zkoncentroval a soupeře jsem zatlačil. Jsem rád, že to vyšlo. S formou na začátku sezony jsem moc spokojený,“ dodal Mekbib.

Jeho cíle před sezonou jsou jasné – rozšířit účast ve finále turnajů PSA a nejlépe vybojovat titul. Ještě více se však upíná k dalšímu cíli, a to se dostat do Top 100 světového žebříčku. Tím by se stal teprve druhým českým hráčem po Janu Koukalovi, který by to dokázal. „Rád bych se tam dostal už do konce tohoto roku,“ vyhlásil Mekbib, který se plánuje zúčastnit až deseti světových turnajů. A v příštím roce vybojovat titul na republikovém šampionátu. Prvního turnaje nejvyšší domácí kategorie se nezúčastnil Jan Koukal nebo Martin Švec. Třetí místo vybojoval Petr Martin.

Squash, turnaj kategorie A, muži (Strahov), finále: Daniel Mekbib - Mohammad Al-Sarraj 3:2 (7, -10, - 9, 6, 7), o třetí místo: Petr Martin - Viktor Byrtus 3:2 (-7, 5, -4, 8, 5)

Témata:  squash, Mekbib
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud