23. listopadu 2017 • 14:44

Snookerová hvězda si stěžuje: Trump mi dělá špatné jméno

Autor: Patrik Hrazdira
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je druhý na světě, ale vlastní jméno mu dělá problémy. Světová snookerová dvojka Judd Trump to má složité. Jeho jmenovec a prezident USA Donald mu způsobuje řadu nepříjemných situací. Veřejnost vnímá příjmení Trump často negativně a britský profesionální hráč už je z toho dost unavený.



Neustále se opakující scéna. Hotelová recepční se pousměje a sarkasticky se zeptá, jestli se nechce jmenovat jinak. Osmadvacetiletý Judd Trump se stává terčem úsměvných i trapných poznámek. „Krátce po volbách to nebylo tak časté, ale teď se to stává skoro pořád,“ svěřil se pro britský Dailymail.

Americký prezident známý svou aktivitou na sociálních sítích, vyjadřuje se k řadě věcí a ne vždy vybíravým způsobem. „Donald pořád něco komentuje na twitteru. Nedělá nám ostatním Trumpům vůbec dobré jméno.“ Slavný hráč snookeru to však většinou dokáže brát s nadhledem. Musí totiž čelit daleko větším překážkám.

Kvůli dlouhodobým problémům s očima podstoupil v létě laserovou operaci. „Zhruba sedmnáct let jsem nosil čočky a to v našem sportu, kdy musíte tágem poslat kouli opravdu přesně, není úplně dobré,“ osvětlil Brit své trable. „Nefunguje to tak, že si je nasadíte a automaticky vidíte dokonale.“

Démoni, které nosí v sobě, mu dokázali také dost zavařit. Sám se kdysi označil za občasného hráče snookeru a mezinárodního playboye na plný úvazek. „Vzpomínám si na dobu, kdy jsem si koupil Ferrari. Pořád jsem v něm jezdil a nehrál jsem. Ale už jsem z toho vyrostl,“ nechal nahlédnout do minulosti.

Oplýval a stále oplývá nezměrným talentem. Vědom si je toho i on sám: „Měl jsem toho vyhrát víc. Kdybych trénoval tolik jako světová jednička Mark Selby, možná bych toho vyhrál dvakrát tolik.“

Každodenní dril, to není nic pro Trumpa. Rád si užívá volna. „Nejsem snookeru tak oddaný jako on. Mým cílem je vyhrát každý turnaj, do kterého nastoupím. Někteří lidé ale náš sport naprosto milují a Mark patří mezi ně. Já to mám rád, ale nehraju s takovou vášní,“ vysvětlila osmadvacetiletá hvězda.

Menší zápal do tréninku mu dělá problémy celý život. „Pro mě je problém trénovat tři hodiny a on trénuje třeba sedm hodin denně. Kéž bych měl takovou vůli. Ale prostě ji nemám a nelituji toho,“ shrnul rozdíly mezi ním a světovou jedničkou.

Přesto je Trump připraven po operaci očí zaútočit na snookerový trůn a sesadit z něj právě suveréna Selbyho. „Rozdíl mezi námi je směšný. Další zastávkou je UK Championship v Yorku, jeden ze tří největších turnajů. Velké události mám nejradši. Přiveďte mi tam spoustu diváků a já vám ukážu to nejlepší!“ řekl odhodlaně jmenovec amerického prezidenta.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud