2. února 2018 • 09:56

Na squashový turnaj v Ostravě přijedou světová trojka a šestka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí squashista světa Egypťan Ali Farag a šestka Němec Simon Rösner budou hrát v Ostravě. Oba se v sobotu v rámci turnaji kategorie D představí na Tour FAJNE Ostrava, na který se mohl přihlásit kdokoliv.



"Hráči, kteří jsou na žebříčku takhle vysoko, se v Česku nikdy neutkali. A to, že si zahrají proti sportovcům z řad veřejnosti, je opravdu rarita. Jako kdyby amatéři vyzvali Rogera Federera," uvedl v tiskové zprávě ředitel turnaje Dobroslav Vlček.

Hráče elitní desítky žebříčku PSA pozvali organizátoři v rámci pětiletého výročí klubu SC Fajne. Hrát bude také česká jednička Daniel Mekbib. "Farag dobře kontroluje hru a je rychlý. Rösner dává dělovku a má šikovnou ruku," řekl 117. hráč světa.

Rösner přijede jako čerstvý vítěz lednového Turnaje mistrů s dotací 165 tisíc dolarů, kde v semifinále vyřadil světovou jedničku Gregoryho Gaultiera z Francie. Absolvent Harvardu Farag je mimo jiné loňským vítězem prestižního US Open.

Sobotní turnaj je otevřený i pro fanoušky. Kapacita hlediště je 300 míst a vstup je zdarma. "Věřím, že bude pořád plno," řekl Vlček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud