Ondřej Němec
20. dubna 2018 • 22:08

Česko dalo Číně v K-1 tvrdou lekci. Do souboje v ringu by šel i Vémola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní galavečer jako rockový koncert. Tak by se dala popsat atmosféra na akci Česko vs. Čína. Zápasy v disciplíně K-1 měly špičkovou kvalitu a zápasníci bojovali často na hraně svých možností. Večer obohatil i skvělý přístup diváků. Odměnou za to jim byla jasná výhra českého týmu 8:2. Na akci dorazil i Karlos Vémola, který prozradil, že by zápas v ringu neodmítl.



Grandiózní zážitek! Kdo dorazil na galavečer Česko vs. Čína v pražské sportovní hale Královka, nelitoval. Jednalo se o unikátní sportovní akci. Pro diváky o to hodnotnější, že český tým počtem výher převálcoval čínský výběr 8:2. Šlo přitom o nebývale ostré a vyrovnané duely. Důkazem toho je, že žádný souboj neskončil před limitem. Všichni zápasníci předvedli velikou tvrdost i odolnost.

Skvělý bojovník Jan Soukup nakonec podlehl čínskému soupeři
Video se připravuje ...

Jediné dvě prohry z českého týmu inkasovali Sandra Mašková, která bojovala s mimořádně urputnou zápasnicí a Jan Soukup. Ten podlehl čínskému soupeři v dramatickém finálovém duelu.

„Česko versus Čína byl večer, který mě překvapil především svoji atmosférou. Diváci na místě byli neuvěřitelní a jasně dokázali, že K-1 v Čechách stále žije,“ hodnotí akci Petr Kareš, promotér organizace XFN, která galavečer pořádala.

Sandra Mašková bojovala statečně, ale z výhry se nakonec radovala bojovnice z Číny
Video se připravuje ...

„Za zápas večera považuji Soukup versus Guanghua. Tento souboj měl bezesporu světovou úroveň. Skvěle se také divákům představila česká lvíčata Krofta, Růžička, Rudolf nebo Sivák, kteří jednoznačně zvítězili nad zkušenějšími soupeři,“ dodává Kareš, který je sám kickboxerem.

Zmiňovaný Vašek Sivák v zápase předvedl velmi suverénní výkon a potvrdil tak, že je právem považovaný za mimořádný talent v českých bojových sportech.

Mezi další skvělé duely patřil souboj krásky ringu Michaely Kerlehové, která vyhrála jednoznačně 3:0.

Michaela Kerlehová soupeřku z Číny porazila jednoznačně 3:0
Video se připravuje ...

Ač byla výhra českého týmu nezpochybnitelná, čínská delegace se neměla zač stydět. Bojovníci Říše středu předváděli neuvěřitelnou útočnost a odolnost.

Večer zpestřil i ryze český střet v těžké váze Luboše Raušera a Michala Ressingera. Vítězem dlouho očekávané války obrů se stal na body „Palec“ Ressinger, který jasně udával tempo boje.

Tvrdou bitvu Raušer vs. Reissinger nakonec vyhrál "Palec" Reissinger
Video se připravuje ...

Mezi hosty Galavečera byl i Karlos Vémola, jenž během přestávky v ringu oznámil, že jeho další zápas se uskuteční 28. června v pražské O2 Areně.

„Je to působivý. Já se tedy držím toho, co umím, a to je klec. Ale jsem kombatový fighter a tohle k tomu patří,“ říká český terminátor o možnosti, že by také nastoupil mezi šestnácti provazy. „Takže kdyby promotér měl pro mě šikovného soupeře a šikovnou nabídku, tak netvrdím, že bych do toho nešel. Určitě bych se tomu nebránil.“

V posledních letech je zájem o ringové souboje v Čechách viditelně menší. Prim v bojových sportech hraje MMA. Galavečer Česko vs. Čína ale dokázal, že má ring stále co nabídnout.

Česko vs. Čína - duely v K-1
Česko vs. Čína - duely v K-1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud