18. dubna 2023 • 14:55

Nadační běh Wings for Life. Zúčastni se závodu bez pevného cíle pro dobrou věc

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadační běh Wings for Life World Run letos oslaví výjimečné výročí. 7. května 2023 se již podesáté uskuteční závod, jehož cílem je získat peníze na výzkum léčby poranění míchy - 100 % startovného putuje spolu se sponzorskými dary pro nadaci Wings for Life.



Běžci a běžkyně se opět stanou hrdiny globální akce Wings for Life World Run, která má za cíl pomoci najít léčbu poranění míchy Jde o neobvyklý závod, ve kterém se běží bez pevného cíle.

Běžci se snaží udržet co nejdéle před tzv. „Catcher Car", který startuje 30 minut po startu a postupně zvyšuje svou rychlost. Když běžce dohoní, jejich závod končí. Další unikátností závodu je jeho velkolepost a síla – odehrává se po celém světě ve stejný moment, v Česku je start stanovený na 13:00 hodin. Celý svět vyběhne ve stejnou chvíli, aby společně běžel pro ty, kdo nemohou. 

Díky aplikaci je možné běžet sám, vytvořit si tým nebo se zúčastnit některého z organizovaných běhů, které se v Česku konají již tradičně v pražské Stromovce a nově v Hluboké nad Vltavou a Jablonci nad Nisou. Veškeré lokality organizovaných App runů najdete ZDE>>>

Běh podpoří i významní sportovci. Z českého prostředí se můžeme těšit na olympijskou biatlonistku Markétu Davidovou, elitního MTB bikera ve fourcrossu Tomáše „Datla“ Slavíka nebo mezinárodně známého skateboardistu Maxima Habance. Každý z nich si zároveň tvoří i vlastní tým, do kterého se může kdokoliv volně přihlásit přes aplikaci. Tomáš Slavík se letos rozhodl zúčastnit nejen v roli běžce, ale i samotného organizátora App Run závodu a to v Jablonci nad Nisou. 

Wings for Life je nezisková mezinárodně uznávaná nadace zabývající se výzkumem míchy. Finanční dary získané ze závodu využívají na podporu slibných výzkumných projektů a klinických studií po celém světě k léčbě poraněné míchy. Jejich posláním je najít lék. Otázkou není jestli, ale kdy, protože věda souhlasí: poškozené nervové buňky jsou schopné regenerace. 

Chcete mít jedinečný zážitek z nevšedního závodu a zároveň pomoc lidem, kteří neměli tolik štěstí? Registrujte se do závodu na webu wingsforlifeworldrun.com. 

Nenechte si ujít jubilejní ročník běhu nadačního běhu Wings for Life World RunFoto Lukáš Wagneter

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud