Pavel Novotný
5. ledna 2009 • 13:00

První bitvu gigantů uvidí Douhá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Těšíte se na první měření tenisové elity v letošní sezoně? Pak si nenechte ujít turnaj v katarském Douhá, kde se představí skutečná elita bílého sportu v čele se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, Rogerem Federerem, Britem Murraym či americkým tenistou Roddickem.



Úřadující král světového tenisu vstoupí do nové sezony poprvé v životě jako světová jednička. V prvním kole se mu pokusí náladu zkazit francouzský tenista Fabrice Santoro. Unese rodák z Mallorky očekávání a bude nadále vládnout tenisovému pelotonu?

Roger Federer přišel po čtyřech a půl letech o titul nejlepšího hráče s tenisovou raketou na planetě Zemi. Mnozí tvrdí, že rodák z Bazileje již nenajde svojí silu z minulých let a na trůn se již nevrátí. Prvním soupeřem sedmadvacetiletého Švýcara bude Ital Starace.

Že se však světové dvojce v Douhá opravdu líbí, dokazuje jeho vynikající statistika. Federer zde neprohrál posledních deset zápasů a připsal si turnajové triumfy v roce 2005, kdy zdolal Srba Ljubičiče, o rok později si ve finále poradil s Monfilsem.

Pokud oba suveréni potvrdí papírové předpoklady, může se divák těšit ve finále na první duel mezi opravdovými velikány mužského tenisu.

Zkřížit plány pořadatelů a obou hvězd se bude snažit Andy Murray, obhájce titulu z loňského roku, když zde ve finále porazil olympijského vítěze ze čtyřhry Stanislawa Wawrinku ze Svýcarska. Právě zde získal skvěle hrající Skot první ze svých pěti turnajových triumfů v roce 2008.

Potvrdit postavení v první desítce se pokusí potvrdit i Američan Andy Roddick, který se v prvním kole střetne s Italem Ivanem Navarrem.

Český fanoušek může držet palce Janu Hernychovi, který se v prvním kole pokusí překvapit 14. hráče světa - Francouze Gaela Monfilse.

Turnaj začíná již dnes a je jisté, že se tenisový fanoušek má opravdu na co těšit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud