7. října 2009 • 13:43

Pětiletá karatistka: Už umí kopnout do hlavy

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jí teprve pět let, ale vzduchem létá jako pták. Varsha Vinod je nejmladší karatistkou na světě, která získala černý pásek znázorňující technickou vyspělost bojovníka.



Zaměstnání jejího otce je trénovat karatisty a to je i důvod, proč Varsha začala v tak útlém věku: "Byla jsem zvyklá se na něho dívat a prosila ho, zda se můžu také zapojit," říká pro britský list The Sun roztomilá Varsha.

Pětiletá Varsha je z Indie, ale momentálně se zdržuje ve Velké Británii, kde se stala tváří počítačové hry "Mini Ninjas".

Díky svému otci získala černý pásek za pouhé tři roky! Do kurzu karate chodili i pětapadesátiletí, ale přesto Varsha neměla strach a ráda se tam vracela. "Byla jsem sice nejmladší, ale nikoliv nervózní. Každý mě měl rád."

Poté, co dosáhla na desátý stupeň, tedy černý pás, neskrývala radost: "Jsem skutečně hrdá na to, že můžu být nejmladší osobou na světě, která má černý pásek. Ale byla to obrovská dřina, normálně to trvá 5 let," popsala své pocity mlaďoučká bojovnice.

Toho, že je v karate výjimečná, už si všimli i její kamarádi. "Moji přátelé se na mě chodí rádi dívat. A s černým páskem mohu nyní pomáhat taťkovi už i v tréninku."

Nejmladší karatistka s černým páskem na světě Nejmladší karatistka s černým páskem na světěFoto The Sun

A nemají z ní kamarádi trochu strach? "Nikdo se mě nebojí, jsem vždycky hodná a přátelská. Jediná věc, která mě dokáže vytočit, je, když lidé řeknou, že dívky nemůžou dělat karate. My jsem totiž stejně tak dobré jako kluci, někdy dokonce lepší," stojí si za svým pětiletá Varsha.

A pokud si někdo myslí, že je tahle bojovnice jiná než ostatní, velmi se plete. I ona posedává u animovaných seriálů a hraje si s panenkami.

A jaké cíle si tahle sympatická karatistka dává?

"Pokud se karate dostane stejně jako judo na olympijské hry, tak bych ráda vyhrála zlato pro Indii. To je také důvod, proč tak tvrdě trénuji. Chci být jako můj táta," dodává karatistka pro britský The Sun.

A co na to její šťastný otec Vinod (37)? "Varsha je natolik talentovaná, že není jediný důvod, proč by se její sny neměly naplnit. Má to i své výhody, až bude starší, nebudu se o ni tolik bát," dodává otec.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud