7. prosince 2009 • 11:50

Český student se stal králem pokeru: Vyhrál 17,5 milionu korun!

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z třiadvacetiletého studenta ekonomie Jana Škampy se přes noc stal milionář. Tenhle mladík totiž dokázal porazit světové pokerové hvězdy a vyhrát prestižní turnaj seriálu European Poker Tour. Přišel si tak na 17,5 milionu korun!



Jan Škampa předvedl famózní hry a stal se nejlepším pokerovým hráčem hlavního turnaje série European Poker Tour. V pražském hotelu Hilton vyhrál 682 tisíc eur, tedy zhruba 17,5 milionu korun. Získaná částka je absolutním rekordem v dějinách českého pokeru.

Pražský rodák postupně obíral soupeře o jeden žeton za druhým, až nakonec získal všech 583 soupeřových žetonů. Posledním sokem mu byl Izraelec Eyala Avitana.

U finálového stolu se sešli kromě Čecha Škampy, také dva Švédové, Francouz, Ir, Němec, Ital a zmíněný Izraelec. Český student triumfoval zhruba po desetihodinovém maratonu.

"Vyhrát takhle velký turnaj v rodném městě je jedním z největších úspěchů, jakého může člověk dosáhnout,"řekl Škampa pro server tn.cz.

Na turnaji v Praze si zahráli například i německý tenista Boris Becker a švédský fotbalista Thomas Brolin.

Pokerový turnaj European Poker Tour je největší evropskou pokerovou událostí. Turnaj vysílají televizní stanice po celém světě.

 

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud