31. července 2010 • 15:23

Tragédie. Kickboxerka zabila v ringu kamarádku

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní zápas se pro 34letou kickboxerku Adrienne Simmonsovou stal osudným. Ve třetím kole inkasovala levý hák, upadla do bezvědomí a začala bojovat o život. Do nemocnice ji však nedokázali převést včas. A už se neprobrala. Soupeřkou jí přitom byla Lindsay Scheer, kamarádka, se kterou se Simmonsová znala už šest let.



Pětadvacetiletá Scheerová, která se ještě nedávno věnovala spíše fotbalu, je teď prý naprosto zničená. "Je to pro ni těžké, vůbec poprvé se jí podařilo někoho knockoutovat a je strašné, že to dopadlo zrovna takto," prozradil její kouč médiím a smutně dodal: "Ještě horší ale je, že Adrienne byla naše kamarádka..."

"Kousek mé duše zemřel v ringu společně s ní a už se nikdy nevrátí," řekla Scheerová ve svém jediném oficiálním vyjádření.

Po osudovém úderu se přitom Simmonsová ještě na chvilku posadila a komunikovala s lékaři. Během pár minut se ale zhroutila. Bylo jasné, že musí být okamžitě převezena do nemocnice, tam se ale dostala až po hodině!

„Přes půl hodiny neměli ani nosítka. Doprava trvala dalších dvacet minut. A když se to sečte, v nemocnici se objevila po šedesáti minutách. To už pak byla na její záchranu malá šance,“ rozčiloval se její přítel Chike Lindsay-Ajudua, který obvinil federaci kickboxu z nedostatečné lékařské péče.

608395:gallery:true:true

Adrienne se tak stala první kickboxerkou, která na následky úderů v ringu zemřela. Samotný zápas přitom nebyl v ničem výjimečný. Podle trenéra šlo o normální boj.

V thajském kickboxu jsou ovšem povoleny takřka všechny údery – lokty i koleny. A když jeden takový hák inkasovala Simmonsová, došlo k otoku mozku, který ji posléze zabil. Koroner posoudil její smrt jako nehodu.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud