3. srpna 2010 • 12:19

Zvíře Tyson přijede do Prahy, těší se na Vltavu

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pár lety by se klidně dalo napsat: Zavřete dveře na petlice, zatlučte okna prkny, schovejte své ženy a dcery. Teď už je to snad jiné, přesto kolem toho bude taky velký poprask. Do Prahy v říjnu přiletí Mike Tyson, boxerská legenda. Ale taky rabiát, jemuž se přezdívalo Zvíře. Kolohnát, který v ringu klidně soupeři ukousnul ucho.



Historie zná plno skvělých boxerů, ovšem málokterý z nich by snesl srovnání s Mikem Tysonem. Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze ohromoval fanoušky sérií vyhraných zápasů, tituly WBC, WBA a IBF získal už ve dvaceti letech.

Byl ale také nespoutaným divochem, který si odseděl několik let ve vězení za znásilnění Desiree Washingtonové. Či boxerem, který v zápalu boje přímo při zápase ukousnul ucho svému soupeři Evanderu Holyfieldovi.

608272:gallery:true:true

Je to jen pár let, přesto je Tyson k nepoznání. Za mřížemi začal vyznávat islám, vypravil se na svatou pouť do Mekky. Chová holuby, je vegetarián, v perfektním smokingu se zúčastnil taneční soutěže. Tyson – elegán? Právě takového by ho měla v říjnu poznat i Praha.

Podle Pražského deníku do Česka zavítá na šest dní. Měl by se tu setkat s obchodními partnery, věnovat se charitě v motolské nemocnici a taky se podívat na boxerský trénink. Sám však boxovat nebude.

„Rád bych se projel na koni někde za městem a pak taky na lodi po té vaší krásné řece,“ vzkázal Tyson do Prahy.

487487:gallery:true:true

Promotér akce Petr Havrda byl podle Pražského deníku velmi příjemně překvapen Tysonovými znalostmi české a evropské historie. „Některými jeho otázkami jsem byl skutečně zaskočen,“ připustil.

Pokud toho Tyson opravdu tolik ví o českých reálích, pak si datum jeho příjezdu měli zaškrtnout hlavně pražští taxikáři. Pokusit se natáhnout tohoto pasažéra o pár korun? To by se vážně nemuselo vyplatit.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud