2. listopadu 2010 • 08:06

San Francisco vyhrálo po 56 letech Světovou sérii

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Baseballisté San Franciska Giants vyhráli poprvé od roku 1954 Světovou sérii. Texas Rangers, kteří byli ve finále zámořské soutěže MLB nováčky, porazili 4:1 na zápasy. Rozhodující vítězství si připsali v pondělí na soupeřově hřišti v Arlingtonu, kde vyhráli 3:1.



Nadhazovači Cliff Lee a Tim Lincecum drželi stav 0:0 až do sedmé směny. Pak se hostujícímu Edgaru Renteriovi podařilo odpálit tříbodový homerun, zatímco krátce nato při podobném kousku domácího Nelsona Cruze nebyl na metách nikdo z jeho spoluhráčů.

Renteria byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. "Byl to těžký rok. Jsem vděčný vedení, že se mnou mělo trpělivost," řekl vnitřní polař, který byl třikrát v sezoně zraněný.

Pětatřicetiletý Renteria už rozhodl finále v roce 1997 v dresu Floridy Marlins. Tehdy odpálil v 11. směně a jeho spoluhráč doběhl pro vítězný bod. "Prožívám stejné nádherné pocity a emoce. Je to neuvěřitelné," řekl baseballista.

Zápas ukončil nadhazovač Brian Wilson, jehož plnovous se stal symbolem letošní Světové série. Když vyautoval posledního texaského pálkaře Cruze, celá lavička Giants vyběhla na hřiště a oslavovala. "Tohle je pro fanoušky, pro naše slavné předchůdce i pro nás," řekl Wilson.

Tým Giants se přitom do play off dostal až díky výhře v posledním utkání základní části. V prvním kole pak vyřadil Atlantu Braves a ve finále Národní ligy nečekaně i Philadelphii. "Nelze být pyšnější. Tohle jen dokazuje, jak může tým uspět, pokud dá do hry srdce, bojovnost a zanícení," řekl kouč vítězů Bruce Bochy.

"San Francisco Giants jsou skutečnými šampiony. Ale i já jsem hrdý na své hráče, protože hráli s velkým zaujetím a touhou po úspěchu," řekl Ron Washington, trenér Texasu, který ve finále Americké ligy vyřadil obhájce titulu a největší favority soutěže New York Yankees.

San Francisco, které vyhrálo v Texasu dva zápasy, zvítězilo ve Světové sérii pod tímto názvem poprvé. Při dosud posledním triumfu před 56 lety sídlili Giants ještě v New Yorku.

Delšími čekateli na triumf v MLB než Giants jsou v soutěži ještě dva týmy. Cleveland Indians nevyhráli Světovou sérii 62 let a chicagští Cubs se marně snaží dosáhnout na trofej už 102 let.

Světová série MLB, pátý zápas finále zámořské baseballové ligy:
Texas - San Francisco 1:3 (konečný stav série 1:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud