23. února 2023 • 00:00

Ragbyové Six Nations pokračuje o víkendu, nabídne i slavné britské derby

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalšími třemi zápasy bude o víkendu pokračovat slavná ragbyová soutěž Six Nations, neboli Pohár šesti národů. Tradiční střet nejlepších evropských národních celků patří k nejstarším sportovním turnajům na světě, který každoročně sledují desítky milionů fanoušků po celém světě. Letos šampionát odstartoval na začátku února a nejlépe si zatím vedou favorizovaní Irové a trochu překvapivě také Skotové. Nakročí už nyní někdo z nich k  celkovému prvenství nebo se dočkáme překvapení?



Prestiž slavného Six Nations se táhne již 140 let. Jde tak o vůbec nejstarší mezinárodní soutěž v kolektivním sportu. Šestice nejlepších evropských národních týmů v rámci něj každý rok bojují o titul neoficiálního mistra starého kontinentu. Letos je turnaj navíc přípravou na podzimní světový šampionát a fanoušci už mohou odhadovat, kdo je před mistrovstvím v nejlepší formě. Roli největšího favorita zatím potvrzuje první tým světového žebříčku Irové. Příjemným překvapením jsou pak výkony Skotska. Oba celky s přehledem ovládly svá úvodní utkání. Poslední slovo však ještě určitě neřekli obhájci titulu z Francie a rovněž obvykle ambiciózní Angličané. Z role outsidera se pak nepochybně budou konečně chtít vymanit Italové. Propadákem je naopak kvůli mimosportovním problémům letošní sezona pro Wales, kterému hrozí historická blamáž.

Na další sérii ragbyových klání se fanoušci mohou těšit už tuto sobotu a neděli. Největším šlágrem třetího kola by za běžných okolností jistě bylo britské derby mezi Walesem a Anglií, které v minulosti nabídlo řadu nezapomenutelných bitev. Přípravy utkání jsou v centru pozornosti i teď, avšak ze zcela nečekaných důvodů. Velšským týmem totiž v posledních týdnech otřásá krize, kterou vyvolala nespokojenost hráčů s novým systémem odměňování. Výsledkem jsou prozatím dvě jasné prohry s Irskem a Skotskem a v konfrontaci s Anglií může být ještě hůř. Hráči totiž hrozí stávkou, což by byl na tak vysoké úrovni nevídaný krok. I kdyby však k ní nedošlo, favoritem budou v Cardiffu jednoznačně Angličané. V dalším zápase přivítají podceňovaní Italové zatím stoprocentní Iry a nejvyrovnanější střetnutí lze očekávat v Paříži, kde domácí Les Bleus přivítají rovněž neporažené Skotsko. Potvrdí ostrované role favoritů nebo se průběh poháru ještě více zamotá? Vsadit si můžete s bonusem u Fortuny.

O vítězi v letošním Poháru šesti národů se ale nejspíš rozhodne až v posledních dvou kolech, které jsou na programu v březnu. O tom, v jaké kondici do nich jednotlivé týmy vstoupí, ovšem napoví už tento víkend, tak si ho nenechte ujít!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud