5. dubna 2011 • 12:48

Bankovi chodily výhrůžné maily: Zacpu ti hubu!

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KAUZA ZÁHROBSKÝ - "Jste podvodníci, zacpu vám hubu hajzlpapírem!" I takové maily chodily před časem týmu v současnosti nejlepšího českého sjezdaře Ondřeje Banka. A jeho bratr a trenér Tomáš si myslí, že jejich autorem byl Petr Záhrobský - otec a bývalý kouč mistryně světa ve slalomu Šárky Záhrobské.



V dříve nerozlučném klanu to po jejich rozchodu před dvěma roky vře. Záhrobský se naváží do Šárčina nového týmu, se kterým se výsledkově propadla.

Lidé z lyžařčina okolí se pak kvůli vulgárním a výhrůžným mailům a telefonátům obrátili na policii kvůli stalkingu. Z něho podezřívají právě Záhrobského. Podobnou zkušenost má ovšem i Ondřej Bank.

"Mně chodily maily, jestli to byl pan Záhrobský, nebo ne, to nevím," cituje Banka deník Sport.

"My jsme soupeři, tím pádem s panem Záhrobským máme ustavičně nějaké problémy. Když je pan Záhrobský na závodech, je nepříjemná atmosféra," tvrdí jeden z šesti lyžařů na světě, který vloni bodoval ve všech disciplínách ve Světovém poháru.

Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku 2005 - Šárka Záhrobská a otec Záhrobský.
Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku 2005 - Šárka Záhrobská a otec Záhrobský.

To jeho bratr Tomáš jde ještě dál. Právě jeho prý totiž Záhrobský obvinil, že před čtyřmi lety ve Slovinsku zařídil, aby Bank nedojel druhé kolo slalomu a uškodil tak Petru Záhrobskému mladšímu, který tenkrát vyhrál.

Tomáš Bank - bratr a trenér nejlepšího českého sjezdaře Ondřeje BankaFoto ČTK

"Byl (Záhrobský starší) naprosto přesvědčený, že jsem to všechno domluvil. Od té doby mi začaly chodit maily, že jsme podvodníci, a že mi zacpe hubu hajzlpapírem. Byly tam věci, které moc lidí vědět nemohlo. Už tenkrát jsem si myslel, že je to on.," tvrdí Tomáš Bank.

On i jeho bratr tak ve sporu otce s dcerou pevně stojí za Šárkou Záhrobskou. "Moje zkušenosti s panem Záhrobským jsou takové, že jsem rozhodně na straně Šárky a věřím jí. Jezdila ještě super výsledky na to, pod jakým tlakem to musela zvládat," uvedl Ondřej Bank.

"Já osobně jí věřím a věřím i tomu, že jí sprosté esemesky posílá on (Záhrobský starší - pozn. red.). Jsem si na devadesát devět procent jistý, že je toho schopný," dodává pak jeho bratr a trenér Tomáš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud