27. dubna 2009 • 13:00

Jonesová je opět těhotná

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká atletka Marion Jonesová, někdejší sprinterská hvězda, která vloni strávila po dopingové aféře půl roku ve vězení, je potřetí těhotná. Otcem bude bývalý barbadoský sprinter Obadele Thompson.



Za něj se třiatřicetiletá Američanka provdala v únoru 2007 a v červenci se jim narodil její druhý syn. Toho prvního má s další bývalou hvězdou krátkých tratí krajenem Timem Montgomerym. Se svým prvním manželem koulařem C.J. Hunterem dítě neměla.

Zprávu o její třetím těhotenství přinesla média ve Philadelphii, kde Jonesová vystoupila na semináři Centra pro africká studia Pennsylvánské univerzity. Někdejší světová hvězda přiznala, že už nikdy nechce zažít, aby za ní chodili děti do vězení. "Noci, které jsem musela za mřížemi trávit bez svých synů, byly velmi bolestivé," nechala se slyšet.

V lednu 2008 ji totiž soud ve White Plais odsoudil k šesti měsícům vězení s následnou dvouletou podmínkou. Tento trest Jonesová dostala jak za lhaní o svém dopingu, tak i za krytí svého bývalého partnera Montgomeryho, který čelí obvinění z falšování šeků. Výkon trestu si odpykala ve vězení Federal Medical Center-Carswell v městě Fort Worth nedaleko Dallasu.

Jonesová se na podzim 2007 přiznala k užívání zakázaných prostředků a přišla o všech pět medailí z olympijských her. Mezinárodní atletická federace IAAF anulovala její výsledky od září 2000, musela proto vrátit tři zlata a dva bronzy z her v Sydney. Zároveň IAAF požadovala od matky dvou dětí vrácení finančních odměn ve výši 700 000 dolarů.

Poté, co se Jonesová přiznala k užívání anabolik, ukončila atletickou kariéru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud