3. července 2009 • 02:00

Nový reprezentační kouč? Nejspíš Brückner

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Jarolím (52) odmítl nabídku Ivana Haška vést fotbalovou reprezentaci. „Rozhodl jsem se plně věnovat práci v klubu. Je to zodpovědné rozhodnutí vůči národnímu týmu i vůči Slavii,“ řekl Jarolím.



Nečekané rozhodnutí znamená, že Hašek musí jednat s dalšími kandidáty.

Nejvýš stojí podle všeho Karel Brückner (69)! Hašek nechce zveřejňovat jména lidí, kteří podle něj nyní přicházejí v úvahu. „Budu situaci řešit a výsledky se dozví výkonný výbor i veřejnost v úterý,“ řekl.

Jarolímovo rozhodnutí po všech předběžných dohodách mezi Slavií a Haškem šokovalo, i když je rozumné.

„Jarolím z toho cuknul, takže si to Hašek musí oddřít sám a vybrat si k tomu vhodné spolupracovníky. Je to šance vytáhnout český fotbal z žumpy,“ řekl pro Blesk olomoucký funkcionář Jiří Kubíček.

Jiří KubíčekFoto Michal Beránek

„Je jasné, že by si k sobě měl vzít trenéra Brücknera!“ dodává. Jak na tom je doyen, jemuž letos v listopadu bude sedmdesát? „Je jako čilá rybička v okysličené vodě!

Věřte mi, právě jsem s ním byl na kafi, je nabitý energií, usmívá se. Karel by určitě rád pro nároďák udělal strategii, když ho slušně osloví, o tom jsem přesvědčen,“ tvrdí Kubíček.

Otázkou zůstává, v jaké roli bude působit Ivan Hašek. Podle mě je nemyslitelné, aby předseda svazu seděl na lavičce. On by měl být přece úplně někde jinde, to je jiná úroveň!“ myslí si poslední kouč reprezentace František Straka.

„Lidi chtěli Ivana za předsedu svazu a on se nechal zvolit, je před ním spousta práce na svazu,“ připomíná. Fakt ale je, že většina fanoušků chtěla Františka Straku za trenéra a Hašek s ním přesto smlouvu neprodloužil.

I teď se jistě zařídí po svém…

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud