18. července 2009 • 11:55

Hokejista Olesz se ženil v srdci Beskyd

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V samotném srdci Beskyd, pod posvátnou horou Radhošť se v pátek odpoledne oženil český hokejový reprezentant a hráč floridských Panthers Rostislav Olesz (23). V luxusním hotelu Troyer v Trojanovicích si vzal svojí první lásku Hanku Überallovou (23) z Petřkovic.



Na svatbu přijeli i další hráči NHL. Blesk byl jako jediný exkluzivně u toho!

Právě hokej dal oba před osmi lety dohromady.

Hanka coby dcera vítkovického hráče a také vnučka trenéra Vítkovic Jana Soukupa, který jako poslední přivedl klub v roce 1981 k mistrovskému titulu, jela za dědou do Švýcarska, kde zrovna trénoval. V autobuse jel i tehdy Rosťa Olesz z Bílovce, který se do Hanky okamžitě a bezhlavě zamiloval.

Hráč NHL si vzal svojí první lásku Hanku Überallovou, která měla na sobě luxusní svatební šaty z Ameriky od Alexandra Justina.Foto Blesk – Ivana Žáková


Jezdil za ní na kole a nedokázal na ni zapomenout. „Natolik mě okouzlila, že jsem od svých patnácti chtěl jen Hanku. Je to moje osudová láska,“ přiznal Blesku Rostislav Olesz. Na Moravě bydlí společně v rodinném domku jejích rodičů v Petřkovicích u Ostravy. Na Floridě mají dům nedaleko klubu Panthers, za který Olesz hraje.

„Hanka se o mě bezvadně stará. Mám u ní jedinečné zázemí, prostě all inclusive. Nedám na ni dopustit,“ svěřil se Blesku hráč NHL. Dítě prý zatím neplánují, protože Hanka studuje ještě práva. Místo něj mají psího mazlíčka, výmarského ohaře Enza. „Svatbu jsme naplánovali už před rokem. Okouzlil mě hotel Troyer v Beskydech, kde s Pavlem Kubinou trénuji a regeneruji. Je obklopen lesy a nádhernou přírodou,“ vysvětlil Bleslu Rosťa Olesz.

Kdo přišel

Na osmdesát svatebčanů obdivovalo zejména exkluzivní šaty nevěsty od Alexandera Justina dovezené z Ameriky. Do luxusního hotelu Troyer přijeli na svatbu i další hráči NHL a Oleszovi dobří kamarádi Michal Frolik, Martin Havlát, Tomáš Vokoun, bratři Milan a Zbyněk Michálkovi. Nechyběl ani Pavel Kubina, slovenský reprezentant Jožka Štumpel nebo kanonýr ostravského Baníku Mario Lička. Ženichovi nemohl svědčit nikdo jiný než hokejista NHL Roman Polák.

Pavel Kubina v dojetí objímá svého kamaráda.
Pavel Kubina v dojetí objímá svého kamaráda.


Svatební dary

Perličkou mezi svatebními dary byl poukaz za 20 tisíc korun největšího českého tetovacího studia Kombajn. Svatebčané mají ale jednu podmínku - musí si nechat navzájem vytetovat svá jména. Do poslední chvíle utajovaným dárkem od ženicha byl zpěvák Pavol' Habera, kterého Hanka v dětství tolik zbožňovala. „Pracoval jsem na tom přes půl roku, protože Habera je strašně vytížený. Nakonec dokonce o tři dny posunul svoji dovolenou, aby mohl na svatbě zazpívat,“ prozradil Blesku moderátor a producent Jiří Basta.

 

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud