31. července 2009 • 15:27

Baroš a spol. utratili v hotelu 805 tisíc korun

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baroš, Ujfaluši a další reprezentanti rozhýřili na EURU 2004 v Portugalsku desetitisíce v hotelu na baru. Pozadu nezůstali ani páni funkcionáři, Košťál a spol., kteří si také vyrazili z kopýtka a utratili z peněz ČMFS neuvěřitelných 800 tisíc Kč!



Mají na svých kontech desítky milionů, žijí v luxusu a bez něho se bohužel ani den neobejdou! Česká reprezentace na EURU 2004 v Portugalsku dostala vše na co si vzpomněla! Aférami prošpikované bývalé vedení ČMFS v čele s Mokrým má další malér!

Baroš, Čech, Rosický a spol. byli ubytováni na ME 2004 v luxusním hotelu Penha Longa, ale to pro ně nejspíše nebylo dost a tak ČMFS přihodilo pár stovek tisíc korun k úhradě "nadstandardních" služeb. Serveru Aktualne.cz se podařilo získat fakturu, kde je vše černé na bílem a překvapivě nejvyšší sumy jsou u jmen fotbalových bafuňářů Košťála, Dudla a některých hvězdných fotbalových reprezentantů. Informoval o tom server aktualne.cz.

Milion korun roztočil tehdejší místopředseda Košťál, vedoucí mužstva Dudla, mluvčí reprezentace Tuček nebo generální sekretář ČMFS Fousek. Celkově z rozpočtu ČMFS zmizelo mezi 10.červnem a 2.červencem bezmála 30 tisíc EURO, tedy okolo 800 tisíc Kč. Jaká absurdita, taková částka by v nižších fotbalových soutěžích stačila na pokrytí nákladů klubu na celou sezonu.

Co na to rozhazovační fumkcionáři? "Nemám čas," řekl bývalý mluvčí Tuček. Ostatní jsou na tom podobně nebo se k celé kauze nechtějí vyjadřovat. Jediný "ochotný" Fousek se vše snažil vysvětlit tím, že spousta peněz šla na provozní výdaje, třeba na prádelnu.

Nešetřili ani fotbalisté

Ujafaluši, Poborský, Baroš, ale i Čech sice nerozhazovali tisíce EUR, ale podle faktury jejich výdaje nebyly zdaleka zanedbatelné! A jak se k tomu vyjádřila jedna z klíčových postav EURA 2004 Karel Poborský, jehož účet byl ze všech fotbalistů nejvyšší. "Vůbec nevím".

Je běžné, že vám svaz platí i minibar? „Nedokážu odpovědět, standardně to bývá tak, že tým má otevřený účet. Jestli jsme objedávali kafe, atd.. na hráče se to pohybuje v částkách kafe a nápoje. Ani jídla nedávají mimo,“ řekl zaskočený Poborský.

Hradí svaz i jiné aktivity jako golf atd.? "Golf, nemyslím si, ten byl v ceně hotelu," dodal Poborský.

A že už se tisíce rozhazovaly ještě před samotným začátkem šampionátu Poborský nedokáže vysvětlit: "Den před zápasem už vůbec ne. Ani gofl nebo něco takového, tohle se nedělo.“

„Je to blbost! Nevím, za co bych takhle utrácel EURA, když o nás bylo maximálěn postaráno,“ zakončil zjevně překvapený Poborský.

Vlastimil Košťál 3600EUR (115 200Kč)
Jaroslav Dudla 7794EUR (249 500Kč)
Lukáš Tuček
1234EUR (39 500Kč)
Petr Fousek 1105EUR (35 400Kč)
Tomáš Ujfaluši 330EUR (10 600Kč)
Milan Baroš 622EUR (19 900Kč)
Karel Poborský 802EUR (25 700Kč)
Petr Čech 424EUR (13 600Kč)
Reprezentace celkem: 25 152EUR (805 000Kč)

Kritici z fotbalového prostředí upozorňují na to, že v nadstandardních službách je většinou započtena útrata z baru, minibar na pokojích nebo donáška jídel na pokoj. Což by si podle nich měl platit každý sám, a ne svaz. Informoval server aktualne.cz.

 

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud