1. srpna 2009 • 17:20

Nejnebezpečnější sporty na světě: Úmrtí a vážné úrazy!

Autor: cas.sk, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Že jde ve světě sportu někdy doslova o život dokazují tragické úmrtí sportovců! Který z nich je však sport "zabiják"? Věřte nebo ne, nejnebezpečnějším sportem podle mezinárodní studie je rallye Paris-Dakar!



Událost, která ročně přiláká miliony příznivců motorismu, rally Paris-Dakar, získala nezávidihodný primát - nejnebezpečnější! Na druhou stranu, lidi láká adrenalin a tento sport ho skutečně nabízí více než dost. Každý rok na rally zemřou průměrně dva závodníci a nevyčíslitelný počet místních obyvatelů a pozorovatelů. Tragická bilance!

373273:gallery:true:true

Závodníci musí za 16 dní překonat 9000 km skrz několik států, několik časových pásem a především v extrémních podmínkách a obrovských rychlostech!

Který další sport patří mezi vysoce nebezpečné? Rally následuje rugby, poté box, Formule 1 a irský národní sport hurling. Mezi další sporty z kterých běhá mráz po zádech je jízda na zuřícím býkovi. Úmrtnost převyšuje několikanásobně americký fotbal, wrestling či lední hokej.

Za vysoce rizikový je dále považován base jumping, free diving, speed skiing a street luging (jízda z kopce na sáňkách), ale také rybaření ze skal a útesů.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud